Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
9°C
JUTRI
24°C
10°C
Oceni objavo

Žalostni obrazki na Planini

Z vrha Planine nad Borovnico je izginila planinska skrinjica z žigom "Češnjeve poti" vred, smo prejeli šokantno vest konec januarja. Na željo občanov, predvsem mladih družin, jo je junija lani tam namestilo Turistično društvo v sodelovanju s Planinskim društvom. Materiale je v končni fazi financirala Občina Borovnica, oblikovanje žiga pa je prostovoljno opravil Boštjan Pervinšek.
Ob ogledu lokacije smo ugotovili, da je (zaenkrat še) neznani storilec z veliko ihto skrinjico odlomil z nosilcev, na katere je bila privarjena. Najti je ni bilo nikjer v bližnji okolici, torej domnevamo, da si jo je odnesel v svoj brlogec, kjer zdaj presrečen žigosa službeno izkaznico intelektualnega siromačka. Da bi ga le čimprej srečala pamet, po možnosti pred možmi v modrem, ki so bili o njegovem podvigu že obveščeni.

Užaloščenim obrazkom, ki so v teh dneh ostali brez "uradnega dokaza", da so zmogli junaški vzpon na sam vrh našega strmega vršaca, pa sporočamo  nova skrinjica je že v pripravi, žig v izdelavi. Kot bi trenil, bo zopet na starem mestu.


Damjan Debevec

Oglejte si tudi