Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-4°C
Oceni objavo

Tekači in biatlonci navdušujejo z nastopi

Tekači in biatlonci nadaljujemo z uspešnimi nastopi na tekmovanjih. V februarju smo tako dobili državno prvakinjo v tekih in dva državna podprvaka v biatlonu.

 

Na slovenski kulturni praznik je v Zg. Gorjah potekalo državno prvenstvo v smučarskem teku v klasični tehniki. V kategoriji starejših deklic je Ajda Arh zmagala, Maša Kozomara je osvojila 14. mesto. V pokalu Geoplin v starejših kategorijah pa je Blaž Debeljak zasedel četrto mesto.

 

Naslednji dan je potekalo državno prvenstvo v štafetah v prosti tehniki, kjer sta dve naši štafeti osvojili četrto, ena pa šesto mesto. Naslednjo nedeljo, 16. februarja, je v Ratečah potekal t. i. Noborders cup v klasični tehniki v skupinskem startu, ki se ga udeležujejo tekači iz Avstrije, Italije in Slovenije. Ajda je bila spet nepremagljiva in tako dosegla še en velik uspeh, zelo dobro so se po kategorijah uvrstili tudi: Kaja Marič kot šesta (druga od Slovenk), Maša Kozomara, Anže Markelj in Blaž Debeljak pa so vsak v svoji kategoriji zasedli 14. mesto. 23. februarja je na Pokljuki potekal slovenski pokal Geoplin v klasični tehniki. Ajda je še enkrat več pri starejših deklicah zmagala, Kaja Marič je pri mlajših deklicah osvojila sedmo mesto.

 

Biatlonska tekma za slovenski pokal Comita in otroško državno biatlonsko prvenstvo je 15. februarja potekalo pod našo organizacijo. Tam smo dosegli kar štiri uvrstitve na stopničke. Luka Plahuta je pri mlajših mladincih zmagal, Blaž Debeljak je pri starejših dečkih postal državni podprvak, prav tako je pri mlajših deklicah Ajda Arh postala državna podprvakinja, kjer pa ji je kot tretja družbo delala Maša Kozomara.

 

Luka Plahuta se ravno sedaj, v prvem marčevskem tednu, bori na mladinskem svetovnem prvenstvu v biatlonu v ZDA, ostali pa se bomo v marcu udeleževali slovenskih pokalov v teku in biatlonu, ki si sledijo iz enega konca tedna v drugega. Sredi marca se nameravamo, če bo zima v Bosno prinesla kaj snega, udeležiti tudi FIS tekaške tekme na Jahorini nad Sarajevom. Sezona bo sicer še dolga, saj bo zadnja tekma v sezoni šele na Noborders cup v italijanski Sappadi 6. aprila.

 

Ajda Arh je sicer že dve tekmi pred koncem teoretična zmagovalka slovenskega tekaškega pokala Geoplin, zmagi pa se ji nasmihata tudi v »tromejnem« Noborders cupu in v slovenskem pokalu Comita v biatlonu.

 

 

Rok Bremec, Smučarsko društvo Bohinj

Oglejte si tudi