Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
8°C
JUTRI
17°C
8°C
Oceni objavo

Pričetek vadbe plezanja za otroke

Dolgoletna tradicija plezanja in alpinizma nas je v Alipinističnem odseku Bohinj spodbudila, da smo v lanskem letu pričeli z vodeno vadbo plezanja za otroke.

Dosežen je bil dober obisk, in sicer se je vadbe udeleževalo do 14 otrok v prvem starostnem obdobju (od 5 do 8 let) in okoli 10 otrok v drugem starostnem obdobju (od 9 do 14 let). Poskrbeli smo, da smo predvsem za skupino v prvem starostnem obdobju poleg samega plezanja izvajali tudi raznovrstne elementarne igre za razvijanje motorike, koordinacije, moči ter vzdržljivosti; skratka celostnega razvoja otroka. Na drugi strani pa je v drugi starostni skupini že večji poudarek na sami tehniki športnega plezanja.

 

Otroci so plezali tako na umetni steni v telovadnici v Srednji vasi, kot tudi zunaj v naravni skali. Pri tem smo z veseljem opažali izreden napredek otrok, predvsem izboljšanje že omenjene motorike, koordinacije, moči in vzdržljivosti. Poleg tega so otroci izrazili veliko timskega duha, tudi nekaj zdrave tekmovalnosti in predvsem ljubezni do plezanja.

 

S pomočjo sponzorjev ter Občine Bohinj smo v preteklem letu dokupili nekaj športnih rekvizitov, povečali notranjo plezalno steno v telovadnici v Srednji vasi in jo ustrezno opremili ter ob koncu sezone izvedli krajši zaključni izlet skupaj s starši. Tudi v času poletnih počitnic smo se zaradi zanimanja otrok nekajkrat odpravili plezat ven v naravno skalo, saj smo na ta način spodbujali motivacijo otrok ter stik z naravo.

 

V letošnjem letu vas obveščamo, da bomo s ponovno vodeno vadbo pričeli v torek 17. in četrtek 19. septembra ob 16. uri za otroke do tretjega razreda in ob 17.30 za otroke od četrtega razreda dalje; od tega bomo v septembru ponudili promocijsko vadbo gratis (zunaj in v telovadnici), v mesecu oktobru pa se bo pričela redna vadba. Razpored in urnik bomo določili naknadno, vse informacije bodo objavljene na spletni strani Alpinističnega odseka Bohinj ao-bohinj.org/; dosegljivi pa bomo tudi preko elektronske pošte aobohinj@gmail.com ali na gsm 041 637 963. Za otroke in starše bomo natisnili letake z informacijami, ki jih bomo razdelili v šoli.

 

Vabimo tako vse dosedanje udeležence, kakor tudi morebitne nove, da se nam pridružite! Z upanjem, da se bo plezanje in njegova tradicija v Bohinju še dolgo nadaljevala, vam pošiljamo lep alpinistični pozdrav!

 

 

učitelji plezalne šole Bohinj

Oglejte si tudi