Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
6°C
JUTRI
24°C
9°C

Kako nastane sir na kmetiji Gartner?

##VIEWS##
Organizator: TURIZEM BOHINJ
Kontaktni podatki organizatorja: info@bohinj.si, +386 (0)4 574 75 90.
Vstopnina: 20,00 odrasli, 10,00 otroci€

Družina Gartner se že od leta 1999 ukvarja s predelavo mleka v mlečne izdelke, značilne za Bohinj. V ta namen so zgradili manjšo sirarno, kjer predelajo doma namolzeno mleko v sir, mohant, maslo in albuminsko skuto.


Za namen prikaza izdelave sira in prikaza življenja na kmetiji so zgradili model sirarne na kmetiji, kjer si lahko ogledate postopek predelave mleka v sir in skuto, ter se tudi sami preizkusite v sirarjenju.


Pod mentorstvom planšarja boste izdelali lastni sir in zeliščno maslo, na voljo pa bo tudi degustacija domačih izdelkov kmetije.


INFORMACIJE:

– Cena: ODRASLI 20,00 €/osebo in OTROCI 10,00 €/osebo

– Minimalno število prijavljenih za izvedbo: 4 osebe

Oglejte si tudi