Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
0°C
JUTRI
14°C
-2°C
Oceni objavo

"Zložene želje" - Carmen manet na Bledu

Vsak od nas ima kakšno željo, nekatere ostajajo skrivnost, spet druge želimo deliti z vsemi. Verjamemo v različne načine uresničevanja želja. Včasih pišemo pisma Božičku, drugič strmimo v nebo in čakamo, da se čezenj pripelje zvezdni utrinek. Včasih zamižimo in naredimo globok vdih, preden z močno željo upihnemo svečke na rojstnodnevni torti. Carmence so v zadnjih tednih svoje želje zlagale v papirnate skulpture, v katerih so poiskale navdih, ki se bo oblikoval v prazničen koncert, poln lepih melodij z vseh koncev Evrope. Melodij, za katere upajo, da uresničujejo želje.

Carmen manet z dirigentom Primožem Kerštanjem ob spremljavi komornega godalnega orkestra, Mladinskega pevskega zbora DOREMI Bled, pianistke Vite Mesec in organista Gašperja Jereba, pripravlja prazničen večer neskončnih možnosti, na katerem bodo svoje želje, skrbno zložene v prav posebno obliko, delili z vami. 

Carmen manet je 33-članski ženski pevski zbor iz Kranja, ki ga vse od ustanovitve leta 2011 vodi dirigent in glasbeni pedagog Primož Kerštanj. Skupaj poskrbijo, da njihove pesmi še dolgo odzvanjajo v ušesih in ostanejo zapisane v spominu navzočih poslušalcev. Carmen manet namreč v latinščini pomeni "pesem ostane". 

Zavidljivi zbirki priznanj iz Slovenije, Belgije, Italije, Latvije, Hrvaške in Kitajske, je zbor julija 2017 dodal novo mednarodno odličje, ko je v Rigi osvojili prestižni naslov Evrovizijski zbor leta.   

Vse od odmevne zmage so Carmen manet nastopali pred več kot 100.000 poslušalci v Sloveniji in v tujini, svoje glasbeno ustvarjanje pa je zbor ovekovečil s prvim studijskim albumom Apollo 18, ki je izšel junija 2018, na dan velikega samostojnega koncerta »Vidim te« v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.

 

Koncert bo 20. decembra ob 20.20 v Festivalni dvorani Bled. Vstopnice so na voljo na TD Bled in na Mojekarte.si.

foto Marko Alpner

Oglejte si tudi