Dijaka Srednje gostinske in turistične šole Radovljica, Ločanka Patricija Oblak in Blejec Aljoša Aleksej Niccolini, sta nesojena vzgojiteljica in strojevodja, ki sta svoj poklic našla na področju gostinstva in turizma. Da jima je delo pisano na kožo, v veselje in izziv dokazujejo tudi številne prejete nagrade in priznanja.
Od kuharskih šovov do prestižnih tekmovanj
Nadobudna kuharska upa sta kuhalnice vihtela že v kuharskih šovih – Oblakova v oddaji Glej, kdo kuha, Niccolini pa v oddaji Večerja za pet, v času šolanja pa svoje znanje preizkušata tudi na mednarodnih tekmovanjih. Tako se je prekrižala tudi njuna pot, saj je za tekmovanje v kategoriji Chef's Table nujno sodelovanje kuhinje in strežbe.
Na dogodku Dubrovnik Royal Gourmet 2024 sta prepričljivo zmagala in domov odnesla zlato priznanje v kategoriji Chef's Table, Niccolini je za glavno jed s piščancem prejel srebrno priznanje. Na XIX. Mednarodnem kulinaričnem festivalu gastronomije in turizma Biser mora, kjer je sodelovalo 600 tekmovalcev iz več kot 30 držav, sta domov odnesla zlati medalji in pokal za absolutna zmagovalca v kategoriji Chef's Table za kuhanje in serviranje 4-hodnega menija, Niccolini je prejel tudi zlato medaljo za pripravo glavne ribje jedi in srebrno za pripravo rižote. Oblakova je uspehe požela na področju strežbe, kjer so jo prepoznali kot najboljšo natakarico, za pripravo tatarskega biftka in serviranje rdečega vina je prejela srebrno medaljo, v prepoznavanju 10 alkoholnih pijač po vonju v zlaganju prtičkov pa zlato.
Turizem Bled




