Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
3°C
TOR.
25°C
7°C
Oceni objavo

ZIMSKE POČITNICE 2016 S CENTROM ZA SOCIALNO DELO RADOVLJICA

Ponovno so mimo zimske počitnice in tudi letos je Center za socialno delo Radovljica, v okviru Dnevnega centra, v tednu med 15. in 19. februarjem organiziral delavnice in druženje. Zimske počitnice je tako s CSD Radovljica preživelo 12 otrok različnih starosti, od 6 do 16 let. 

  Druženje se je začelo z vajami za dobro jutro v ponedeljek, 15. 2. 2016, ob 10. uri v Kriznem centru Kresnička v Lescah. Prvi dan je bil namenjen spoznavanju, izdelovanju tablic z imeni, ki jih je vsak posameznik lično okrasil. Z žrebom smo se razdelili v pare in s pomočjo vprašanj poskušali predstaviti osebo s portretom. Ker kljub slabi napovedi, dež ni padal, smo odšli tudi ven na igrišče, kjer so se otroci lahko raztegnili in igrali košarko, nogomet in med dvema ognjema.

Slabo vreme je bilo kot naročeno za torek, ko je bilo na sporedu kopanje v bazenu Radovljica. Otroci so plavali, se družili ob kartah, žogali in se sproščali na blazinah.

 Ob odhodu pa so dobili navodila za izlet, ki je sledil v sredo. Ta dan je bilo zbirno mesto pred železniško postajo v Lescah in z vlakom smo odšli v Ljubljano v Hišo eksperimentov. Pot smo si popestrili z raznimi igrami, tako da je hitro minila in že smo bili na poti do zabavnega učenja in zanimivih poskusov. V treh skupinah smo zavzeli Hišo eksperimentov in se predali zabavi. Da nam je bilo res všeč in zabavno, nam pove podatek, da ob času za odhod nismo še želeli oditi in smo bili kot prilepljeni za eksperimente. Po eksperimentiranju smo si še malo ogledali staro Ljubljano, nato pa se z vlakom odpeljali nazaj v Lesce. Otrokom je bil izlet z vlakom in izvajanje poskusov dobra in zabavna izkušnja.

V četrtek je bilo zbirno mesto pred Kresničko, nato pa smo odšli peš proti Radovljici na bowling. Vsi smo bili dobro razpoloženi, budno spremljali rezultate in se med seboj spodbujali; vzdušje je bilo veselo in čas je ponovno prehitro minil. Na poti nazaj pa so tisti bolj razposajeni izkoristili tudi na novo zapadli sneg.

Teden je hitro minil in tu je bil že zadnji dan druženja med počitnicami. Petek, ki je bil oblačen in deževen, smo izkoristili za ogled filma v Kresnički. Pred filmom pa si je vsak izdelal svojo škatlico za kokice, ki jo je vsak lahko okrasil in kasneje napolnil s sveže pečenimi kokicami ter si jih privoščil ob filmu.

Počitnice so minile kot bi mignil. Izkoriščene pa so bile za druženje in povezovanje, izlete, zabavo in eksperimentiranje.

 

 

Klara Čuden

Oglejte si tudi