Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
4°C
JUTRI
24°C
3°C
Oceni objavo

OKUSNO IZ HOTELOV KOMPAS IN LOVEC

V hotelih Kompas in Lovec smo za letošnjo sezono še izboljšali svojo gostinsko ponudbo. Popolnoma smo prenovili jedilni list Kavarne Kompas, ob četrtkih na terasi restavracije Grill Lovec ponujamo slovenske večere, s svojo stojnico pa sodelujemo tudi na promenadnih dogodkih Okusi Bleda.

 

Kavarna hotela Kompas je včasih kar nekoliko po krivem spregledana, to pa želimo v hotelu Kompas spremeniti, saj smo prepričani, da si sončna terasa s čudovitimi razgledi in odlična gostinska ponudba zaslužita več pozornosti. Rdeča nit letošnjega jedilnega lista Kavarne so lokalne jedi, pripravljene iz sestavin, ki so zrasle v bližnji okolici, seveda pa ne manjka tudi bolj klasičnih krožnikov. Naj omenimo nekaj lokalnih jedi: na meniju so se med drugim znašli sušena rdeča postrv s hrenovo kremo in postrvjim kaviarjem, pa ravioli s skuto, timijanom in jurčkovo omako in telečji hrbet z gorčičnimi semeni in kipnikom. Vsi gostje Kavarne so upravičeni tudi do brezplačnega kopanja v delno pokritem hotelskem bazenu.

 

Četrtkove večere bomo v restavraciji Grill Lovec tudi letos obarvali slovensko. Poleg žive domače glasbe goste vsak četrtek ob 19. uri pričakuje poseben slovenski meni. Tematski večer je bil že lani izredno dobro sprejet s strani tujih gostov, ki želijo tudi na ta način okusiti košček naše dežele.

 

Restavracija Grill Lovec je že od lani eden izmed partnerjev Okusov Bleda, kulinaričnega projekta, ki želi preko enostavnejših, a zato nič manj okusnih prigrizkov približati lokalno kuhinjo širši publiki. Prigrizki so tako v vnaprej določenih terminih na voljo na stojnicah, postavljenih ob promenadi. Okusi Bleda so se letos prvič predstavljali na promenadi ob otvoritvi poletne sezone konec maja, svoj vrhunec pa bodo dosegli za Blejske dneve. Še en okusen dogodek, ki ga ne velja spregledati.

Andreja PALHARTINGER

Oglejte si tudi