Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Zapora Partizanske ceste in obvoz proti Zasipu

Bled - Od ponedeljka, 7.8., in predvidoma do 22.12.2017 se bodo izvajala dela na križanju Partizanske ceste z novo Severno razbremenilno cesto na Bledu. Partizanska cesta in Cesta v Vintgar bosta v spodnjem delu proti Bledu v celoti zaprti zaradi rušitve mostu na Buču in gradnje novega. Na tem križišču bodo izvedene tudi vse prevezave komunalnih vodov ter poglobitev vodotoka. Obvozi iz ali proti Zasipu bodo v tem času speljani po gradbišču s priključkom na Seliško cesto. Obvozi proti Vintgarju in Podhomu bodo speljani po Rečiški cesti oziroma skozi Spodnje Gorje.

 

Sočasno se bo gradil nov priključek Ceste v Vintgar na obvoznico proti Rečici. Po terminskem načrtu izvajalca naj bi bilo to izvedeno do konca oktobra, s tem pa omogočen nov začasni obvoz za Zasip po Cesti v Vintgar s priključkom na Rečiško cesto pri Infrastrukturi Bled.

 

Investitorja Republika Slovenija in Občina Bled ter izvajalec se zavedajo morebitnih težav, ki jih bo gradnja povzročala, vendar prosijo za razumevanje do konca gradnje na celotni trasi, ki je predvidena junija naslednje leto. S tem bo Bled po desetletjih prizadevanj rešen velikega dela tranzitnega prometa, okoliškim prebivalcem pa omogočeni lažji dostopi do doma in višja kakovost bivanja.

Matjaž Berčon

Pomočnik župana za infrastrukturni in strateški razvoj

Oglejte si tudi