Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Z rebalansom do zaključka investicij

Bled - Občinski svet je včeraj med drugim obravnaval tudi rebalans proračuna za letos. Med razlogi za rebalans so komunalno opremljanje Seliš in prestavitev energetske sanacije Vile Zora v prihodnje leto ter seveda povišanje povprečnine s strani države, prenost sredstev iz lanskega leta in nekatere spremembe pri inevsticijah.

Rebalans, ki na prihodkovni strani prinaša več kot pol milijona evrov,  prinaša več denarja za obnovo in izgradnjo vodovoda in kanalizacije ter javne razsvetljave, dokumentacijo za večgeneracijski center, povečanje sredstev za športno infrastrukturo,  pričakujejo pa še več denarja od pobrane turistične takse. Omeniti pa velja tudi številne projekte in investicije: Še v juniju se bodo zaključili številni projekti, med drugim dokončanje Doma krajanov na Bohinjski Beli, javna razsvetljava v Ribnem, preplastitve cestnih odsekov, kanalizacija in druga infrastruktura v Sebenjah, odvodnjavanje ob cesti v Piškovco , prva faza del na Selišah, Rečiška cesta, prva etapa prve faze izgradnje kanalizacije v ožjem središču Bleda in ureditev avtobusne postaje na Mlinem.  V teku so sanacija Cankarjeve, javna razsvetljava na Selu in pri Vili Bled, sanacija dela Partizanske ceste v Kotu, pločnik pod Krimom, začela se bodo dela na zadnjem delu severne obvoznice. Še letos bodo začeli s projektom izposoje koles in električne polnilnice, obeta se druga etapa sanacije na Dobah, druga faza sanacije ob Alpskih blokih in Ribenski, na obnovo čaka Ulica pod skalo, jeseni bodo nadaljevali s kanalizacijo v ožjem središču Bleda ter dokončno uredili pristanišče na Mlinem. 


Občinski svet je obravnaval tudi poslovno poročilo Turizma Bled, spremenjen finančni načrt zavoda ter se seznanil z uporabo znamke Bled - Imago Paradisi.

Pa še to: gradnja osrednjega odseka severne obvoznice se bo začela 26. junija, z deli pa bodo začeli na Seliški.

Oglejte si tudi