Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
5°C
NED.
20°C
8°C
Oceni objavo

Izjemno tekmovanje in veliki načrti

Osrednja blejska jesenska prireditev je bilo svetovno veteransko prvenstvo v veslanju, ki so ga uspešno izpeljali Veslaški klub Bled, Veslaška zveza Slovenija, Turizem Bled in Občina Bled. Predsednik blejskega kluba Jernej Slivnik je z organizacijo, ki je dejansko predstavljala velik zalogaj, izjemno zadovoljen.

'' Postavili smo nove standarde za ta rang tekmovanj, tako kot že za svetovno prvenstvo 2011 in svetovni pokal 2015. Izjemno smo veseli pohval s strani udeležencev, ki prihajajo še zdaj, posebej pa pohval s strani krovne organizacije FISE oziroma njenega vodstva. Kot pravijo, je prvenstvo izgledalo popolnoma olimpijsko.''

Seveda so na to ponosni, pohvale dajejo energijo za delo v naprej, pomembno pa je, da so prvenstvo kot svoje vzeli tudi nekdanji slovenski tekmovalci in dokazali, da so pravzaprav še vedno v formi.

Če nekoliko podrobneje pogledamo tudi delo blejskega veslaškega kluba se zdi, da gredo stvari, vsaj tako, kot so zastavili, na bolje.

'' Intenzivno delamo na tem, da se na Bled in v slovensko veslanje ponovno vrnejo medalje z največjih tekmovanj. Klub je tako del programa Erasmus, ki mladim omogoča dvojni poklicni program - izobraževanje in trening. To se mi zdi edina pot -  da so namreč mladi uspešni na obeh področjih, '' razlaga Jernej Slivnik in dodaja , da so v program vključeni mladi v starosti od 14 do 18 let, sodelujejo pa še z dvema kluboma iz Katalonije in Francije.

Bronasta medalja dveh mladih tekmovalcev na evropskem prvenstvu do 23 let nakazuje vzpon. ''Pričakujem, da bomo v šestih do osmih letih na Bledu imeli ponovno tekmovalce v rangu Čopa, Špika in ostalih,'' pravi Slivnik.

Blejski veslaški center se skupaj s Športnim parkom Radovljica ponaša z nazivom Olimpijski center. To pomeni, da na Bled lažje pridejo tuje reprezentance, da je lažje dobiti velika tekmovanja in podobno, po drugi strani pa ima Bled seveda izjemne pogoje za trening.

''Gradimo na mladih. Naša vizija je, da pridejo na Bled, se tukaj izobražujejo in trenirajo,'' zaključuje Jernej Slivnik.

V mesecu dni bo jasno, ali bo Bled leta 2020 gostil novo veliko tekmovanje, svetovno prvenstvo v neolimpijskih disciplinah do 23 let in mladincev.

Oglejte si tudi