Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Vzemi si čas za nas

Študentje treh višjih strokovnih šol  - Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor, Višje strokovne šole BIC Ljubljana in Višje strokovne šole za gostinstvo, velnes in turizem Bled smo v študijskem letu 2021/2022 že drugič strnili moči v solidarnostnem projektu z naslovom Vzemi si čas za nas. Pri tem nadaljujemo uspešno pot povezovanja in sodelovanja na področju turizma. Skupaj smo močnejši in glasnejši.  To je študentski projekt,  ki ga izvajamo pod mentorstvom naših predavateljev.

Namen projekta Vzemi si čas za nas je ozavestiti širšo javnost o pomenu turističnih delavcev, ki so v turizmu premalo izpostavljeni ter jim izkazati hvaležnost za njihovo nepogrešljivo delo v turizmu.  Kot bodoči turistični delavci, se skozi praktična izobraževanja srečujemo z turističnimi delavci, ki se vsakodnevno trudijo ter skrbijo za goste. Vemo, kako pomembni so tudi ti turistični delavci  za delovanje turizma v Sloveniji. Tem delavcem želimo izreči javno zahvalo za njihovo delo, jim povedati da niso nevidni, ter jih opomniti na njihovo vrednost v turizmu.

Tako študentje že nekaj mesecev obiskujemo hotele, restavracije, muzeje in ostale turistične obrate in fotografiramo SKRITE delavce, tiste ki so vsak dan v stiku z gosti. Njihove zgodbe že nekaj mesecev predstavljamo v obliki fotografij na družbenih omrežjih Facebook in Instagram. (Facebook profil Vzemi si čas za nas, Instagram profil vzemi.si.čas.za.nas). Njihove fotografije in njihove zgodbe, ki so sedaj objavljeni na družbenih omrežjih,  bomo 13.04.2022 ob 13:00 razstavili na treh lokacijah, in sicer:  v Mariboru, v Ljubljani in na Bledu.

Na Bledu bo razstava fotografij skritih delavcev v turizmu potekala na Jezerski promenadi. Otvoritev razstave bo 13. aprila ob 13. uri. Razstava fotografij skritih delavcev v turizmu bo na ogled do 23. aprila.

Nena Kovačič

Oglejte si tudi