Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

Blejski odličnjaki

Ob koncu šolskega leta  je župan Janez Fajfar v prostorih Občine Bled sprejel učence, ki zaključujejo osnovnošolsko izobraževanje v občini Bled in  so v vseh letih  osnovnega šolanja dosegli odličen uspeh.  V letošnji generaciji je bilo v Osnovni šoli prof. dr. Josipa Plemlja 11 učenk in učencev,  ki so v celem obdobju osnovnega šolanja dosegli odlične rezultate.

Učenke in učenci, ki so v šolskem letu 2021/2022  iz Osnovne šole prof. dr. Josipa Plemlja zaključili šolanje z odličnim uspehom,  so: 

 

LUKA BAVDAŽ, MATEJ KAVČIČ, MATIJA LEBAR, NEŽA MULEC FERJAN,  MATIJA PRETNAR,  ARIAN TRINAJSTIĆ, ALJAŽ AMBROŽIČ, ZOJA BERCE, DANAJA BERTONCELJ, ANA JAN, in DANA JARKOVIČ        

 

V kratkem pozdravnem nagovoru je župan  dejal,  da je zelo pomembno, da je človek uspešen v svoji karieri skozi rezultate, ki jih dosega. Prav tako pa je zelo pomembna  človekova notranja odličnost, ki se kaže v odnosu do drugih ljudi.Kjerkoli že bodo, naj bodo ponosni na to, da so doma v blejski občini in naj bodo odprti ter  tolerantni do vseh drugih.   

Skupaj z ravnateljico Osnovne šole prof. dr. J. Plemlja sta jim zaželela  uspešno pot pri nadaljnjem šolanju in nasploh v življenju.  Želja  vseh je, da  se   mladi  vračajo  nazaj domov v blejsko občino in s svojim znanjem ter aktivnostmi prispevajo k razvoju turizma in gospodarstva celotnega Bleda z okolico.  Župan je učencem in učenkam še predstavil kratko zgodovino Vile Zora, v kateri se nahaja občinska uprava Občine Bled.

 

Župan jim je čestital ter jim podaril knjižno nagrado in sezonsko vstopnico za Grajsko kopališče.

 

 

Neja Gašperič, Občina Bled

Oglejte si tudi