Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
16°C
JUTRI
33°C
16°C
Oceni objavo

Vprašaj me, sem domačin

Tudi letos pod okriljem javnega zavoda Turizem Bled in ob sodelovanju Turističnega društva Bled poteka projekt Vprašaj me, sem domačin oziroma Ask me I'm local. Informatorji in informatorke ob Blejskem jezeru, na njegovem najbolj obiskanem delu, nudijo različne informacije, ki jih obiskovalci potrebujejo, s tem pa razbremenijo tako oba informacijska centra kot tudi razveselijo obiskovalce in turiste.

Med informatorji, ki v projektu dela že od samega začetka, je tudi Boštjan Bak, domačin z Bleda. »Delo je lahko kar naporno, predvsem kadar je vroče, je pa zanimivo,« pravi Boštjan, ki najde odgovor na vsako vprašanje. »Največ vprašanj je o tem, kako priti do kakšne zanimive blejske točke, kako do pletne, kako do Vintgarja in podobno.«

Informatorji in informatorke, med njimi je tudi Matej Kos, študent, ki se je projektu pridružil letos, imajo veliko dela tudi z opozarjanjem, da parki ob promenadi niso namenjeni piknikom, saj so vitalni del pojezerja.

Od lani je v projektu novost – to pa je informacijska stojnica pred Grajskim kopališčem, kjer je na voljo tudi informacijski material za goste.

Koliko pa turisti vedo o prizadevanjih Bleda za trajnostni razvoj? »Predvsem so navdušeni nad pitniki in nad tem, da je čista pitna voda zastonj,« na vroč julijski dan pravi Boštjan. Prav tako jih informatorji opozarjajo na brezplačni javni prevoz in dodatne avtobuse, ki so na voljo.

Oglejte si tudi