Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Turistični spominek mojega kraja

To šolsko leto so bili otroci iz skupin Veveric, Slončkov in Ribic vključeni v projekt »Z igro do prvih turističnih korakov«. Rdeča nit projekta je bila turistični spominek mojega kraja. Otroci  so odkrivali znamenitosti Bleda. 

Otroci iz skupine Veveric so obiskali in raziskovali različne znane in nekoliko manj znane poti, hribe, in izletniške točke na Bledu in njeni bližnji okolici. V projekt so vključili tudi starše. Izvedbo so povezali tudi z gibanjem, zdravim načinom življenja in ekologijo. Za zaključek projekta so pripravili družabno igro "Potep po Bledu", ki je vključevala znamenitosti Bleda in so jih otroci obiskali skupaj s starši in veverico Lili.

Otroci iz skupine Ribic so poimenovali značilnost svojega kraja in jih opazovali na sprehodu. Spoznavali so jih tudi preko pravljic in poljudnih knjig. Znamenitosti so narisali na karton in oblikovali igralne karte za igro po principu igre Črni Peter. Vzporedno so izdelali tudi prospekte Bleda ter 3D cerkev z Blejskega otoka. S starši so se povzpeli na Blejski grad in skupaj oblikovali eno izmed igralnih kart. Igralne karte, ki so jih poimenovali »karte Bled« bo dobil vsak otrok in igra se bo lahko začela.

Otroci skupine Slončkov so raziskovali Bled in njegove znamenitosti. Izdelali so igro »spomin«. Narisali so predloge, katere sta vzgojiteljici vžgali v lesene ploščice. Njihov namen je bil z igro predstaviti širši javnosti neznane znamenitosti Bleda. Vsi otroci so aktivno sodelovali pri nastajanju spomina in s tem pripomogli k promocija vrtca in našega kraja.

Meta Vodnjov, Vrtec Bled

Oglejte si tudi