Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Strategija trajnostnega razvoja Občine Bled 2030

Občinski svet občine Bled bo 16. marca med drugim obravnaval nov občinski razvojni načrt, Strategijo trajnostnega razvoja občine Bled 2030.

Razvojni program temelji na precej natančno definiranih ciljih, ki so nastali na podlagi raziskovanj teženj in potreb občine skozi delavnice z zainteresirano javnostjo ter zelo obširno anketo med prebivalstvom.


Kot je pokazala anketa, so občani in občanke najbolj zadovoljni s kakovostjo bivanja, možnostjo ukvarjanja s hobiji ter s kakovostjo in dostopnostjo javnih storitev. Najmanj so zadovoljni z možnostjo sodelovanja pri lokalnem razvoju ter z dosedanjim razvojem turizma.


Občani so v anketi najvišje soglasje dosegli o trajnostni razvojni poti in izpostavili veliko željo po vključevanju. Občani in občanke so Bled prepoznali kot občutljiv prostor z veliko koncentracijo dejavnosti in interesov znotraj majhnega prostora in občutljivega ambienta, zaznali so podhranjeno upravljanje lokacije in procesov zaradi kompleksnosti ravni, deležnikov in problemov. Strategija tako poslanstvo Občine Bled definira v dveh stavkih: »Naša naloga je, da gledamo v prihodnost naših vnukov in sledimo zastavljenim trajnostnim ciljem. Naše poslanstvo je, da prebivalcem Bleda zagotavljamo kakovostno bivanje.«

Oglejte si tudi