Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
1°C
-3°C
JUTRI
-1°C
-1°C
4387

Stavka v jeseniški bolnišnici

Obvestilo javnosti o napovedani stavki - 24. 1. 2018

 

Stavka, ki so jo napovedali v sindikatih SILMES - Sindikat laboratorijske medicine Slovenije in Sindikati v zdravstvu Slovenije - PERGAM, bo potekala tudi v Splošni bolnišnici Jesenice.

Pričela se bo v sredo, 24. 1. 2018 ob 0.00 in končala istega dne ob 24. uri.

Potekala bo kot organizirana prekinitev dela skladno z določili veljavne zakonodaje, ki določajo minimum delovnega procesa v času stavke. Delo bo v omejenem obsegu potekalo na Oddelku za radiologijo, Oddelku za laboratorijsko diagnostiko in Oddelku za patologijo.

Naročeni pacienti v drugih specialističnih ambulantah in diagnostičnih enotah stavke ne bodo občutili, saj gre pretežno za paciente, ki so mlajši od 18 ali starejši od 65 let oziroma sodijo v katero od drugih skupin, pri katerih opustitev zdravljenja lahko vodi v hudo okvaro zdravja.

Na Oddelku za laboratorijsko diagnostiko bodo delali  po režimu zagotavljanja neprekinjene nujne medicinske pomoči, prav tako bodo na Oddelku za patologijo sprejemali in obdelovali le nujne vzorce. Na Radiološkem oddelku bo delo potekalo po nedeljskem urniku, izvajali bodo le nujna slikanja in sodelovali pri nujnih in zahtevnejših operacijah, da bi preprečili poslabšanje zdravstvenega stanja pacientov.

Paciente, ki so bili na ta dan naročeni na preiskavo z računalniško tomografijo (CT) ali na preiskavo z magnetno resonanco (MR) smo že prenaročili na druge termine v januarju in februarju.

Stiki z javnostmi, Splošna bolnišnica Jesenice

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij