Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Poletno letovanje mladih gasilcev in gasilk - Pinea 2016

Tudi letos se je gasilska mladina iz GZ Bled-Bohinj (PGD Bohinja in PGD Selo) odpravila na letovanje v kamp Pinea. Zveza društev prijateljev mladine Jesenice, nas je gostila od 6. do 13. julija. Letovanja se je udeležilo rekordno število otrok, in sicer kar 74 in 9 mentorjev.

V okviru gasilske šole smo se razdelili v skupine ter vsakodnevno izvajali izobraževanje za pridobitev preventivnih značk preprečujemo požare.

Mladi gasilci in gasilke so bili razdeljeni v skupine:

  • Bronasta značka v starosti: 7-11 let
  • Srebrna značka v starosti: 12-13 let
  • Zlata značka v starosti: 14-16 let

Vsi otroci so uspešno opravili preizkus znanja in pridobili značko znotraj svoje skupine.

Imeli smo zelo lepo sončno vreme, tako da smo se lahko vsak dan kopali, skakali v vodo, se potapljali in počeli različne otroške vragolije. Zgodile so se tudi najstniške iskrice, katere vzplamenijo na prisrčen otroški način. Mentorji smo bili zelo ponosni na naše mlade gasilce in gasilke, saj kjerkoli smo se pojavili, smo bili deležni občudovanja in pohval. Mladi so uspešno sodelovali pri čiščenju hišic z vsakodnevnim ocenjevanjem ter športnih igrah, kjer so se izkazali v svoji borbenosti.

Preživeli smo zelo pester teden (finale EP v nogometu, gasilsko šolo, družabne in športne igre, krst, domotožje, odrgnine in tudi brez šivov ran ni šlo).

V petek smo dobili na obisk predstavnike Občine Bohinj , občine Gorje, župan občine Bled ter predstavnike GZ Bled Bohinj in PGD Ribno. Otrokom so prinesli sladki namaz t in bombone, katerih so bili iskreno veseli. V imenu otrok in mentorjev se zahvaljujemo za častni obisk ter njihov čas, ki so ga namenili mladim gasilcem.

Naši donatorji letovanja Pinea 2016 so bili: Občina Bohinj, Alpetour d.d., Turistično društvo Bohinj, Slap Bohinj , Penzion Resje, PGD Savica Polje, Elan inventa d.o.o., Protehno ter servis Špan - Ivan Ferjan s.p., kateri je poskrbel za vožnjo z motornim čolnom vseh otrok, katerega so bili vsi otroci še posebej veseli. Gasilska mladina GZ Bled-Bohinj vam je hvaležna za vse vaše prispevke.

Iz PGD Selo se je letovanja udeležilo 14 otrok in dva mentorja. Še enkrat se moramo županu g. Janezu Fajfarju zahvaliti v imenu staršev in društva za njegov res velik finančni prispevek za letovanje.

 

Zahvaljujemo se vsem otrokom in mentorjem, da smo s skupnimi močmi izpeljali pester, poučen in zabaven program na letovanju.

 

Z gasilskim pozdravom NA POMOČ do naslednjega gasilskega letovanja.

Anton Kristan

 

Oglejte si tudi