Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
SOB.
17°C
3°C
Oceni objavo

Poletavci so spet med nami!

Z začetkom poletja in šolskih počitnic so spet pri nas Poletavci-poletni bralci, in sicer  od 10. junija do 10.septembra 2020.

Bralna akcija Poletavci in NajPoletavci poteka letos že desetič. Vodi jo Mestna knjižnica Ljubljana.  Knjižnica Antona Tomaža Linharta Radovljica se ji pridružuje sedmič. Več o Poletavcih in priporočenih knjigah za mlade bralce izveste na skupni spletni strani  www.poletavci.si

 

Poletavci so otroci od 7. do 12. leta starosti. Med počitnicami berejo knjige, revije, stripe in izpolnjujejo bralni dnevnik. Njihova naloga je brati pol ure na dan. S tem ohranjajo branje kot dobro navado in zabavno pustolovščino v svet zgodb. Dobre bralne navade otroku pomagajo do boljšega razumevanja teksta in pripomorejo k hitrejšemu branju. Zgibanke Poletavci dobite v splošnih knjižnicah v občinah Radovljica, Bled, Bohinj in Gorje.

NajPoletavci so najstniki od 13. do 16. leta starosti. Njihova naloga je prebrati 3 knjige med počitnicami in vpisati naslove v obrazec  na spletni strani radovljiške knjižnice www.rad.sik.si.

 

Na koncu poletja bodo vsi sodelujoči prejeli priznanje, majico in sodelovali v nagradnem žrebanju za šotor, ki ga podarja podjetje Hervis. "Pol ure branja na dan prežene dolgčas stran!"

 

Irena Razinger, Knjižnica Blaža Kumerdeja Bled

Oglejte si tudi