Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Poletne počitnice v Žarku

Žarkovci smo tudi letošnje poletne počitnice izkoristili za odlična doživetja in tkanje novih prijateljskih vezi. Šolsko leto smo zaključili s posebno predstavo, v kateri smo predstavili vsak svoj talent. Pomerili pa smo se tudi v igranju ročnega nogometa in namiznega tenisa. Za pogostitev ob tej priložnosti so poskrbeli v pekarni Karavanke, za kar se jim Žarkovci lepo zahvaljujemo. 

 

Prve počitniške dni smo si popestrili z dvodnevnim obiskom kmetije Smolej. Uživali smo v vožnji s kočijo ter z jahanjem konj. Gospodar Miha nam je razkazal kmetijo pri čemer smo veliko izvedeli tudi o kmečkem delu in o skrbi za domače živali. Otroci so bili nad obiskom kmetije navdušeni, saj je bila za nekatere med njimi to prva tovrstna izkušnja. 

 

Počitniški dnevi julija in avgusta so bili na Jesenicah, na sedežu Društva Žarek, zapolnjeni z številnimi kuharskimi delavnicami, preizkusili pa smo se tudi v šivanju mask in bombažnih vrečk, katere smo tudi sami poslikali. Pri tem sta nam bili v veliko pomoč naši prostovoljki.

 

Zabavali pa se nismo samo na Jesenicah. Aktivni so bili tudi otroci, ki obiskujejo enote Bled, Mojstrana in Gorje. V več dnevnih  poletnih ustvarjalnicah, ki sta potekali na enoti Bled in Mojstrana smo si dopoldneve zapolnili z dolgimi sprehodi, igranjem na igralih ter  ustvarjalnimi delavnicami, kjer so otroci preko uporabe različnih materialov in poslikave le teh izražali svojo domišljijo. Kot se za poletje spodobi, smo se večkrat posladkali  s sladoledom.

Ker pa se Žarkovci radi družimo in povezujemo, smo si za zaključek poletnih počitnic privoščili skupni izlet na Bled, ki so se ga udeležili vsi otroci tako z Jesenic, kot zunanjih enot Mojstrana, Bled in Gorje. Uživali smo v vožnji z vlakom, sprehodom okoli Blejskega jezera ter kopanja v njem. Vsi smo si bili enotni, da smo preživeli prijetne in aktivne počitnice. 

 

Novo šolsko leto je že v polnem teku, prav tako pa tudi vse dejavnosti, ki med njim potekajo v Dnevnem centru Društva Žarek na Jesenicah in vseh treh enotah. Vsi mladi, ki si želijo podpore pri odraščanju, brezplačne učne pomoči, dobre družbe za prosti čas ter jim je ustvarjanje v veselje, so prisrčno vabljeni, da se nam pridružijo.

Zunanja enota Bled deluje vsak ponedeljek od 13. do 16. ure v prostorih Mladinskega centra Bled za hokejsko dvorano.

 

Primož Bezjak

Oglejte si tudi