Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
9°C
5°C
Oceni objavo

Opravljen spomladanski del priprav na IBU svetovno prvenstvo v biatlonu 2021 Pokljuka, shranjenega 19.000 kubičnih metrov snega

Opravljen spomladanski del priprav na IBU svetovno prvenstvo v biatlonu 2021 Pokljuka, shranjenega 19.000 kubičnih metrov snega

 

S Pokljuke prihajajo dobre vesti, več pa v sporočilu za javnost, ki so ga poslali organizatorji:  

POKLJUKA, 24. 4. 2020 – Prav danes se zaključuje zelo pomembno spravilo snega za prihodnjo zimo. IBU svetovno prvenstvo v biatlonu 2021, ki ga bo med 9. in 21. februarjem prihodnje leto gostila Pokljuka, ima novo prostorsko podobo.

Na Pokljuki nam je uspelo spraviti 19.000 kubičnih metrov snega, kar zadostuje za pokritje skoraj dveh tretjin prog za svetovno prvenstvo. Zato, da bi ga čim več ostalo, smo poskrbeli z filcem, ki nam ga je pod posebno ugodnimi pogoji zagotovilo podjetje Filc d.o.o. in polmetrsko odejo sekancev, ki smo jih skupaj potrebovali kar 700 kubikov.

Prihodnji teden bodo imetniki pravic televizijskih prenosov s SP prejeli priročnik za televizijske ekipe, ki ga je organizacijski odbor pripravil skupaj s Televizijo Slovenijo, Evropsko radio-difuzijsko mrežo in Mednarodno biatlonsko zvezo.

S tem je natančno določena tudi nova podoba prizorišča za prvenstvo. Novo in povečano je medijsko središče, posebej postavljena in povečana je mešana cona in del za televizijske studie, nova je lokacija media catering šotora, nove so tudi pozicije za televizije in IBC (samo ta del na skupaj več kot 4000 kvadratnih metrih). 

V skladu s spremembami so nove tudi pozicije za pripravo tekmovalcev in njihovo opremo, nova je pozicija gostinskega šotora v velikosti 1200 kvadratnih metrov, spremenjen pa tudi prometni režim, ki predvideva, da se bodo tako gledalci, kot tudi delavci na Pokljuki in predstavniki medijev na Rudno polje vozili z organiziranim prevozom. Dostop bo omogočen le tekmovalcem in servisnim ekipam.
Nove in povečane so tudi tribune. Glavna tribuna bo sprejela 7700 gledalcev, dodatna pa 550. Sedišča na tribunah bodo na voljo le kupcem s splošnimi in/ali tedenskimi vstopnicami, ki so v prodaji že od 24. januarja, ko je Pokljuka letos gostila svetovni pokal. Možno pa bo kupiti tudi vstopnice ob progah, kar je prav tako novost prireditve, skupaj pa bo tako kapaciteta za gledalce stadiona narasla na skoraj 13.000.

“Radi bi poudarili, da so tako rekoč vse novosti le začasne narave. Smo v Triglavskem narodnem parku, kar Pokljuki daje poseben status, a tudi posebno odgovornost. Prav zato se tudi organizatorji trudimo aktivno zaščititi in ohraniti naravo v tem okolju,” o spremembah pravi podpredsednik organizacijskega odbora Tim Farčnik.

Z jasno sliko prizorišča se bodo na Pokljuki kljub težavam zaradi epidemije korona virusa lahko nadaljevale priprave na svetovno prvenstvo po posameznih strokovnih področjih.

Ob obilici rednega dela bomo naslednja večja dogodka na Bledu gostili avgusta in oktobra, ko sledita najprej sestanek televizij, ki bodo prenašale prvenstvo, nato pa še sestanek organizatorjev biatlonskih tekmovanj v sezoni 2020/21.

Organizacijski odbor Pokljuka

Oglejte si tudi