Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Okusi Bleda in kino na prostem

Bled - Ta konec tedna bo Bled v znamenju Okusov Bleda in letnega kina.

Vabljeni na pokušino dobrot lokalnih partnerjev z gosti. Jezerska promenada bo v poletni sezoni gostila Okuse Bleda. Vabljeni v petek od 12.00 do 23.00, v soboto in nedeljo pa od 10.00 do 23.00.

Predstavljajo se blejski lokalni partnerji pod destinacijsko blagovno znamko Okusi Bleda. Namen povezovanja je obuditev tradicionalne kulinarike, razširiti vedenje o tradicionalnih jedeh, pripravljenih in predstavljenih na sodoben način ter promocija. Ustvarjalna ponudba izvira iz bogastva lokalnih jedi. Obiskovalcem prireditve na Bledu bodo vse dni na voljo tradicionalne lokalne specialitete, pripravljene iz svežih, sezonskih sestavin in predstavljene na način »ulične prehrane«. Z Okusi Bleda pa bo obarvana tudi največja blejska prireditev Blejski dnevi.

Dogodek je trajnostno usmerjen in podpira gibanje Zero Waste, saj se je občina Bled pridružila k projektu družbe brez odpadkov. Za strežbo hrane se uporablja drobni inventar in embalažo iz ekološko razgradljivih materialov (les, bambus, papir). Odpadke se zbira ločeno in se jih sproti oddaja na ekološke otoke na prireditvenem prostoru. Na ekoloških otokih vam bodo tudi svetovali glede ločevanja.
 
V juniju se bo Okusom Bleda pridružil letni kino:
  - petek, 23.6. ob 21:30: Zapoj (Sing, sinhronizirano, ZDA, 2016, 110')
- sobota, 24.6. ob 21:30: Lepotica in Zver (Beauty and the Beast, v angleščini s slovenskimi podnapisi, ZDA, 2017, 129')
- nedelja, 25.6. ob 21:30: Pr' Hostar (v slovenščini, SLO, 2016, 95')   Zaželeno je, da si prinesete piknik stolčke ali odejice in si s tem zagotovite sedišče za ogled filma.

Oglejte si tudi