Tudi letos bo v izbranih blejskih restavracijah zaživel projekt Okusi Bled, ki bo kulinarično popestril novembrske dni. Od 2. do 30. novembra lahko izbirate med jesensko obarvanimi meniji, pripravljenimi iz surovin lokalnega izvora po enotni ceni 18 evrov, ki vsebujejo tri hode. V projektu letos sodelujejo Restavracija 1906 Bled, Vila Prešeren in Restavracija Špica.
18. novembra bo v Zdraviliškem parku osrednji kulinarični dogodek Martinovo na Bledu, kjer se bodo blejskim okusom pridružili slovenski vinarji!
Števila mest so omejena, zato so rezervacije obvezne. Prosimo vas, da ob rezervaciji mize navedete, da želite poskusiti meni Okusi Bled.
Okuse Bleda bo možno poizkušati v naslednjih restavracijah:
Meniji:
Restavracija Špica, Cesta svobode 9, Bled. t: +386 4 574 30 27, e: restavracijaspica@yahoo.com, w: www.restavracija-spica.si
Pozdrav iz kuhinje
*** Ješprenčkova juhica
*** Za njo: postrvji file v omaki, matevž po domače, rdeče zelje
Za njega: svinjska krača, matevž po domače, rdeče zelje
*** Kostanjev muss s sadnim pirejem
Restavracija 1906 Bled, Hotel Triglav, Kolodvorska cesta 33, Bled. t: +386 4 575 26 10, e: info@hoteltriglavbled.si, w: www.hoteltriglavbled.si Pozdrav iz kuhinje
*** Bučna juha s pečeno slanino, pena bučnega olja
*** Goveja lička, krompirjev pire s tartufato, korenčkova krema
*** Čokoladni fondant, omaka karamele
Vila Prešeren, Veslaška promenada 14, Bled. t: +386 4 575 25 10, e: vila.preseren@sportina-turizem.si, w: www.vilapreseren.si
Pozdrav šefa kuhinje (pastetka, kruton, parmezanova grizika)
*** Kremna juha »Hokaido« z mladim vinom in gamberi
*** Telečji medaljon, kostanjev pretlačen krompir s hrustljavim pršutom, jurčki, redukcijo Caberneta in korenčkom
*** Prešernov »cukr«




