Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Občni zbor planinskega društva Bled

Lep planinski pozdrav!
Po dolgi, predvsem pa mrzli zimi, se ponovno javljamo člani Planinskega društva Bled, ki smo se 17. marca  v velikem številu zbrali v osnovni šoli prof. dr. Josipa Plemlja na volilnem občnem zboru Planinskega društva Bled.

Že tradicionalno naš občni zbor pričnemo z bogatim kulturnim programom, v katerem so letos sodelovali MPZ Triglav Lesce, operni pevec Klemen Torkar in učenki osnovne šole prof. dr. Josipa Plemlja Bled, podružnica Ribno Meda Polančec in Karin Pesrl. Med kulturnim programom je predsednik Janez Petkoš  mladim planincem podelil srebrne in zlate znake mladega planinca, ki jih podeli PZS. Srebrni znak so prejeli Katarina Arko, Tinkara Abramovič, Lan Černe, Leo Radonjič, Julija Jakopič, Peter Jemec, Ajda Šmit, Neža Kodeh, Lialy Salah, Zara Salah in Manca Rožič. Zlati znak pa so prejeli Grega Rihtar, Ana Poklukar, Nika Kraigher Kim Žust in Tia Železnikar.


Nato je sledil uradni del, kjer je predsednik Janez Petkoš podal podrobno poročilo o poslovanju društva. Lipanca je poslovala v okviru prejšnje sezone, v Murki pa smo podaljšali pogodbo z najemnikom, ker je dober plačnik in gospodar. Sledila so poročila odsekov. O delovanju vodniškega je dal poročilo Matej Ražen. Izvedenih je bilo 16 izletov, ki se jih je udeležilo 345 pohodnikov. Marina Vukaševič je poročala o mladinskem odseku. Imeli so 9 izletov in 2 tabora.  Imamo pa tudi markacijski oddelek, ki ga vodi Marko Petkoš. Markacisti skrbijo za približno 160 km poti, da so prehodne in obeležene.


Na zboru smo se za neumorno delo blagajnika  s sliko gospe Drage Soklič zahvalili Andreju Vidicu.

 Sledila je razrešnica starega upravnega odbora in izvolitev novega. Soglasna je bila izvolitev novega upravnega odbora, kakor tudi predsednika društva. Predsednik je ponovno postal Janez Petkoš, ki je tudi podal program društva za v prihodnje.


Nato je sledilo potopisno predavanje Bena Breganta o potepanju po Črni gori, kjer smo bili lani. Občni zbor pa smo zaključili ob prijetnem druženju.

Oglejte si tudi