Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Objavljen razpis za pridobitev pravice do uporabe kolektivne blagovne znamke

S kolektivno blagovno znamko Bled Local selection oziroma Blejski lokalni izbor želi Turizem Bled poudariti in izpostaviti prepoznavnost rokodelskih izdelkov, pridelkov in živilskih izdelkov ter gastronomskih posebnosti, jedi in pijač, postreženih na gostinski način in njihovih ponudnikov na območju podeljevanja pravice do uporabe zmanke Bled Local selection oziroma Blejski lokalni izbor. Razpis je objavljen na spletni strani bled.si v zavihku informacije/ poslovne novice.

Za pridobitev pravice do uporabe KBZ Bled Local selection se lahko prijavijo registrirane pravne ali fizične osebe za določeno pridelavo, proizvodnjo oz. izvajanje storitev, ki ponujajo pridelke, izdelke in storitve, ki izpolnjujejo naslednje splošne pogoje:

  • so pridelani oz. proizvedeni opremljeni in ponujeni po zakonsko določenih predpisih in standardih,
  • so pridelani oz. proizvedeni in opremljeni na naravi in ljudem čimbolj prijazen način,
  • zagotavljajo ustrezno kakovost,
  • izvor idej, živil/gradiv, postopkov izdelave in izvedbe izdelkov oz. storitev mora biti vsaj 50 %iz območja podeljevanja pravice* do uporabe KBZ Bled Local selection (oz. 30 % za jedi in pijače postrežene na gostinski način), oz. 100 % iz območja Slovenije, razen, če živil oz. gradiv za določene izdelke ni mogoče zagotoviti v Sloveniji (izjemo predstavljajo temeljna živila npr. sladkor, sol, riž, čokolada),
  • rokodelski izdelki in izdelki unikatnega in industrijskega oblikovanja temeljijo predvsem na naravnih gradivih in gradivih, ki so značilna za območje podeljevanja pravice* do uporabe KBZ Bled Local selection in upoštevajo rokodelsko kulturno dediščino območja,
  • so opremljeni s celostno komunikacijsko podobo in ceno – primerni za na prodajno polico.

 KBZ Bled Local selection se uporablja za označevanje KAKOVOSTI:

  • rokodelskih izdelkov in izdelkov unikatnega ter industrijskega oblikovanja,
  • pridelkov (npr. sadja, zelenjave, poljščin, svežih zelišč in začimb) in živilskih izdelkov (npr.: iz mleka, mesa, sadja, zelenjave, žit ipd.),
  • jedi in pijač postreženih na gostinski način,

na območju podeljevanja pravice* do uporabe KBZ Bled Local selection.


* Območje podeljevanja pravice do uporabe KBZ Bled Local selection so občine: Bled, Bohinj, Gorje, Jesenice, Kranjska Gora, Radovljica, Tržič, Žirovnica oz. Slovenija, če Turizem Bled povabi ponudnika in Strokovna komisija za ocenjevanje produktov s KBZ BLS oceni, da je produkt primeren.
 

Termini ocenjevanj v letu 2019:

Ocenjevanje rokodelskih izdelkov in izdelkov unikatnega in industrijskega oblikovanja bo potekalo 15. novembra 2019 med 12.00 in 15.00 v prostorih Hotela Astoria, Prešernova 44, Bled.

Rok za prijave: 8. november 2019.

Izdelke prinesete v ocenjevanje 15. novembra 2019 med 9.00 in 11.00 v prostore Turizma Bled, Ljubljanska cesta 27, Bled.

Ocenjevanje pridelkov in živilskih izdelkov bo potekalo 9. decembra 2019 med 12.00 in 15.00 v prostorih Hotela Astoria, Prešernova 44, Bled.

Rok za prijave: 2. december 2019.

Izdelke prinesete v ocenjevanje 9. decembra 2019 med 9.00 in 11.00 v prostore Hotela Astoria, Prešernova 44, Bled.

Ocenjevanje jedi in pijač postreženih na gostinski način bo potekalo 9. januarja 2020.

Rok za prijave: 6. januar 2020.

Koordinator ocenjevanja vam bo javil uro - kdaj vas bo obiskala Strokovna komisija za ocenjevanje in ocenila jedi oz. pijače.

Za prijavne obrazce in podrobne informacije se lahko obrnete na Majo Pančur, ki je na voljo na telefonski številki 045 780 507 in prek elektronske pošte: maja.pancur@visitbled.si.

Veselimo se sodelovanja in se zavedamo, da lahko le z vašo pomočjo dosežemo višjo kakovost ponudbe označene s KBZ Bled Local selection.


Turizem Bled

Oglejte si tudi