Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Občni zbor PD Bled 2024

Letošnje leto je za Planinsko društvo Bled praznično, saj praznujemo 75 let ustanovitve društva. Društvo je bilo ustanovljeno leta 1949, ko se je odcepilo od takratnega SPD Radovljica. 

Ker nam jo je zagodla korona, smo se tako sestali na 73. občnem zboru. Zbor je potekal v gostišču – piknik prostoru pod Ribensko goro. Prisluhnili smo poročilom načelnikov odsekov in pregledali finančno poslovanje v lanskem letu, ki je bilo pozitivno. Glavni dejavnosti društva sta gospodarska dejavnost – upravljanje z Blejsko kočo na Lipanci in gostiščem Murka na Bledu ter izvajanje planinske dejavnosti (tudi s subvencijo Občine Bled) na OŠ Bled in organiziranje planinskih izletov za člane društva. V lanskem letu smo se lotili tudi celovite prenove društvene sobe, katera nam je sedaj res v ponos.

Desetletje je bil tajnik društva Maksimiljan Osvald, kateremu se je društvo zahvalilo z dodelitvijo bronastega častnega znaka PZS, dolgoletni član upravnega odbora, Franci Jakopič, pa je prejel srebrni častni znak PZS. Obema se je društvo oddolžilo tudi s skromno pozornostjo. Še enkrat smo se zahvalili dolgoletnemu blagajniku Andreju Vidicu, ki je končal z delom v društvu.

Člane društva so pozdravili Anton Mežan, župan Bleda, Martin Šolar, podpredsednik PZS, in predstavniki planinskih društev Gorje, Bohinjska Bistrica in Javornik – Koroška Bela.

V prazničnem letu imamo namen izdati planinski zbornik, ki bo predstavil bogato zgodovino planinstva v Blejskem kotu in 25. avgusta 2024 bo ob 13. uri na Lipanci organizirana proslava pred Blejsko kočo. Torej, zadnjo nedeljo v avgustu ste vsi lepo vabljeni na Lipanco. 

Rado Urevc, predsednik PD Bled, fotografije Beno Bregant in Rado Urevc


Oglejte si tudi