Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Na Zimsko pravljico z brezplačnim eRudolfom

Družba Man Truck and Bus Slovenija je v letošnjem decembru trem izbranim partnerjem dala na razpolago tri električne dostavnike MAN eTGE, med izbranimi partnerji je tudi Občina Bled.

Občina Bled z vsemi svojimi zavezami, projekti in ukrepi vsekakor sodi med najbolj zelena in trajnostno usmerjena območja ne le v Sloveniji pač pa na celem svetu, kar dokazujejo številna mednarodna priznanja na tem področju. Električni kombi za prevoz potnikov se tako v blejsko zeleno zgodbo vključuje v idealnem času – v času decembrskih praznikov, času veselja in zabave. 

 

»Na Bledu smo se tako odločili, da bomo vozilo dali na uporabo občankam in občanom, ki bodo obiskali Zimsko pravljico na Jezerski promenadi, saj želimo, da je na naših cestah čim manj vozil in prometnih nesreč zaradi voženj pod vplivom alkohola, lahko pa ga bodo seveda uporabljali tudi naši gostje«, pravi župan Janez Fajfar, ki je nad pridobitvijo navdušen.

 

V tej zgodbi je zanimivo to, da so Bledu do eRudolfa, kot smo poimenovali vozilo, pomagali pletnarji, ki že stoletja na jezeru izvajajo enega najbolj trajnostnih prevozov, kar jih je.

eRudolf bo od 13. decembra do 5. januarja parkiran na parkirišču za e-vozila pod Festivalno dvorano Bled, vozil pa bo brezplačno na klic, in sicer po vsej občini, pa tudi do železniške postaje Lesce – Bled. Na voljo bo v času, ko je Zimska pravljica odprta, torej od ponedeljka do četrtka od 15. do 19. ure, od petka do nedelje pa od 11. do 21. ure.

Kako do E-Rudolfa? Preprosto! Pokličite 040 203 405 in povejte geslo: eRudolf!

Občina Bled s tem projektom ponovno vzpodbuja elektromobilnost, saj po številu polnilnic za e-vozila še vedno sodi v sam slovenski vrh. 

 

»Prepričan sem, da bo eRudolf naletel na dober odziv in da se bomo lahko dogovorili tudi za sodelovanje v prihodnje«, je optimističen blejski župan Janez Fajfar.

Vozilo bomo svojemu namenu slovesno predali v petek, 20. decembra, ob 16. uri, na odru Zimske pravljice na Bledu. Spremljali ga bodo jelenčki Glasbenega centra DO RE MI, ki se bodo na prizorišče pripeljali s pletno. 

Oglejte si tudi