Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Na Nočni 10ki bo padel državni rekord na cestni 10ki!

Na Atletski zvezi Sloveniji je med rekordnimi dosežki ena kolona prazna. Rekorda na 10km v cestnem teku namreč ne vodijo! Kljub nekaj odličnim dosežkom v tej disciplini v zadnjih 27 letih pa glede na zahtevane kriterije le-ti nikjer niso bili izpolnjeni. Glavne zahteve so AIMS certifikat in uradna izmera proge, uradni in potrjeni merilec časa, sodniška služba s strani AZS in opravljena doping kontrola atleta, ki bi mu priznali ta dosežek.

Na Nočno 10ki 2019 bomo vsem tem pogojem zadostili, zato z veseljem objavljamo, da bo 29.6. na Bledu tako v moški kot ženski konkurenci postavljen PRVI URADNI državni rekord v cestnem teku na 10km!

Med 3000 tekači na štartu pričakujemo vso smetano slovenskega teka na dolge proge, med drugim najboljšega maratonca v Sloveniji Roka Puharja, včekratnega državnega prvaka Mitjo Krevsa, olimpijca Primoža Kobeta, državnega prvaka na 21km Janeza Muleja in državnega prvaka na 10.000 metrov Mateja Šturma ter najboljšo dolgoprogašico Nejo Kršinar. Verjamemo, da se bo po tej objavi najavil še kdo, ki bi omenjenim lahko pomešal štrene!
Za bodoča prvaka smo pripravili tudi nagradni sklad, za vsakega po 500€. Projekt podpirata in nagradni sklad prispevata naša cenjena sponzorja, tradicionalni in lokalni GG Bled ter SKB Banka, podpornica olimpijskega gibanja in tekaškega projekta Vztrajam. Izvedba projekta poteka pod posebnim patronatom Zavoda za kulturo Bled in Blejskega gradu. 
Želimo si odličnih bojev, vrhunskih dosežkov in tekaškega večera, ki ga na Bledu še ne pomnimo. Vroče bo!
Nočna 10ka postaja zero-waste zelena prireditev 

 

Nič več plastičnih vrečk, plastičnih lončkov na okrepčevalnicah, nič več plastičnih vilic in krožnikov ob kremšnitah ter pribora pri gostincu - na Nočni 10ki uvajamo biorazgradljivo embalažo in potrošni material! 


Prijave še odprte, vabljeni na tekmo z rekorderji. Poleg 3000 tekačev iz vse Slovenije in 29 držav z vsega sveta pričakujemo tudi eminentne goste, med drugim zdravstvenega ministra Aleša Šebedra, v.d. direktorja Agencija za varnost v cestnem prometu Vesno Marinko, nekdanjega finančnega ministra Uroša Čuferja, kar nekaj nekdanjih vrhunskih športnikov in olimpijcev (

Maruša Mišmaš, Sadik Mujkič, Špela Pretnar..), povabljen pa je tudi večkratni udeleženec Nočne 10ke predsednik države Borut Pahor.
Vitezi Dobrega Teka, junij 2019

Oglejte si tudi