Gospodarska zbornica Slovenije - Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je tudi letos na 22. senzoričnem ocenjevanju pekovskih izdelkov, slaščic in testenin med izdelki podjetja Conditus, ki slovi po ročno izdelanih Blejskih kremšnitah, izbrala kar šest odličnih svežih slaščic in pekovskih izdelkov.
Na Gospodarski zbornici Slovenije - Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij vsako leto izvedejo senzorično ocenjevanje kruha, pekovskega peciva, finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic v hladni verigi. Podjetja na ocenjevanje prijavijo vrhunske izdelke, za katere so prepričana, da so vredni zlatega odličja. Neodvisna strokovna komisija, ki jo sestavljajo strokovnjaki z različnih področij, ocenijo prijavljene izdelke. Končna ocena je odvisna od pomanjkljivosti posameznega izdelka.
V podjetju Conditus izdelujejo vrhunske slaščice, ki ljudem polepšajo tako vsakdan kot izbrane trenutke življenja. Njihov kreativni svet temelji na tradiciji, iskrenosti in sestavinah, ki pričarajo edinstveno doživetje izbranih okusov. Brez kompromisov prisegajo na najvišjo kakovost in svežino ter domačo proizvodnjo, kjer z rokami in srcem oblikujejo tradicionalne in nove slaščice tudi za najbolj zahtevne sladokusce.
Priznanj za Odlične sveže slaščice in Odlično pekovsko pecivo so izjemno veseli, saj potrjujejo, da so na pravi poti in jim dajejo motivacijo za nadaljnje delo.
Zlata odličja je letos prejelo šest tradicionalnih slaščic iz Conditusove slaščičarske delavnice:
Ø Blejska kremšnita iz sveže kuhane jajčne kreme, maslenega listnatega testa in sveže stepene sladke smetane
Ø Grmada – skrivnostna sladica tisočerih okusov
Ø Jabolčni in višnjev zavitek iz ročno izdelanega vlečenega testa s sveže naribanimi slovenskimi jabolki in višnjevim nadevom z 80% višenj
Ø Slano pecivo iz maslenega listnatega testa, posuto s semeni
in ponovno tudi
Ø Conditusova šamrola iz ročno izdelanega maslenega listnatega testa, polnjena z rahko beljakovo peno.





