Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
4°C
JUTRI
25°C
2°C
Oceni objavo

Kulturno društvo Zasip z novo predsednico

Spoštovani in cenjeni krajanke in krajani Zasipa, dragi aktivni člani in simpatizerji  Kulturno-umetniškega društva Zasip, drage prijateljice in dragi prijatelji!

Zahvaljujem se za izkazano zaupanje in priložnost v izvolitev na mesto vaše nove odgovorne predstavnice, saj bom tako lahko priložila še kakšen kamen več v mozaik pestrega dogajanja v našem rajskem Zasipu in s tem svetovno prepoznavnem biseru – Bledu. Večina med vami me ne pozna, saj sem na novo priseljena od leta 2017, zato naj se na kratko predstavim.

Sem Dragica Marta Sternad Kenda, magistrica sociologije, po osnovnem poklicu univerzitetna diplomirana socialna delavka in bibliotekarka. Zadnjih 21 let do upokojitve sem delovala na Grmu – centru biotehnike in turizma v Novem mestu, kot profesorica sociologije na biotehnični gimnaziji in kot bibliotekarka v šolski knjižnici. Leta 2012 sem bila pri POP TV izbrana za »popovo zdravnico leta«, leto kasneje sem bila dobitnica zahvalne listine pri reviji Naša žena v projektu »Ljudje odprtih rok«, v svoji socialni svetovalnici »Jerca« pa sem vrsto let delala kot terapevtka in svetovalka z nesrečnimi najstniki, na področjih družinske in zakonske problematike ter opravila specializacijo iz problematike motenj hranjenja. Slednje me je odpeljalo tudi na pot pisanja kmalu razprodane knjige »Od besed, ki ranijo, k besedam, ki celijo« in dolgoletnemu delu na tem področju. Spisala sem še nekaj drugih publikacij in na desetine poljudno-strokovnih člankov.

Zakaj iz Novega mesta v Ljubljano in od tam na Bled? Rojena sem v Novem mestu, zato seveda Dolenjka. Tam sem živela do leta 1999, od tedaj dalje v Ljubljani, vse do preselitve na Ledino 32, kjer sem prvič prespala 13.7.2017. Ker je soprog Franko rojen na Bledu, kjer je preživel otroška leta, so bile želje po zamenjavi okolja in ustalitvi na Bledu tako močne, da sva se odločila za preselitev v ta prečudovit kraj. Kot je rekel naš poet Prešern, na oltar Gorenjske. In počutiva se, kot bi bila tukaj že vse življenje. Bila sva nad pričakovanji odprto in lepo sprejeta, zato je najina želja, da po svojih močeh in izkušnjah prispevava k še živahnejšemu jutri vseh nas Zasipljanov.

Sama celo v vlogi vaše predstavnice. Čeprav je pobuda za moje angažiranje prišla tako rekoč čez noč, se želim skrbno pripraviti na ustvarjanje novih zamisli, zato vas naprošam za tesno sodelovanje. Medtem, ko se bomo pobliže in osebno spoznavali, bom hvaležna za vaše cenjene predloge in želje, kaj dodatnega bi lahko počeli pod okriljem KUD, kako bi soustvarjali kulturno-umetniški program na Homu, s konkretnimi predlogi glasbenih gostov, gostujočih gledaliških iger, skorajšnjih poletnih večerov...za vse generacije, za domačine in naše goste. Velika zahvala dosedanjemu predsedniku gospodu Petru za požrtvovalno delo, saj je z vestnim angažiranjem naše društvo dvignil še na višjo raven. Trudila se bom, da bo vaše zaupanje v mojo izvolitev upravičeno in da bomo v medsebojni sinergiji vestno nadaljevali delo in vizijo dosedanjega predsednika ter vseh vas članov ter simpatizerjev KUD Zasip. Hvala in pozdravljeni do druženja v živo!

 

                                                                                mag. Dragica Marta Sternad Kenda

Oglejte si tudi