Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
5°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Obnova kotlovnice v Zdravstvenem domu Bled

V četrtek, 1.avgusta, so se župan Občine Bled, župan Občine Gorje ter direktor OZG Kranj sestali z namenom podpisa pogodbe za izvedbo nove investicije v ZD Bled, to je obnova kotlovnice. Sanacijo kotlovnice v vrednosti 115.869 eur bosta sofinancirali obe občini, Gorje in Bled. Z deli so začeli v ponedeljek, 29.7. in bodo končali predvidoma konec septembra, torej še pred kurilno sezono. Sanacija obsega tako objekt zdravstvenega doma, kot lekarne.

Direktor Zdravstvenega doma Bled. mag. Leopold Zonik je predstavil še ostale investicije in novosti. Pričeli so tudi s sanacijo laboratorija v vrednosti 66. 759 eur, katero financira zdravstveni dom sam. Laboratorij se začasno se seli v spodnje prostore. Naslednja pomembna pridobitev v ZD je novo reševalno vozilo (na sliki desno) v vrednosti 168 000 eur, katerega so delno financirali iz državnih sredstev. V letošnjem letu so nabavili tudi novo patronažno vozilo v vrednosti 13. 000 eur, katerega so financirali iz lastnih sredstev. Na pobudo zaposlenih in v želji slediti trendom mobilnosti so ponosno predstavili tudi novo kolesarnico, ki je namenjena tako zaposlenim kot pacientom. Locirana je med obema vhodoma v ZD.

Direktor OZG Kranj, Jože Veternik, je pohvalil res dobro sodelovanje med občinami. Srečanja se je udeležil tudi Davorin Ambrožič, vodja lekarne Zlatorog Bled, s katero ZD Bled zelo uspešno sodeluje. Tema pogovora je bil tudi problem parkirišč pred zdravstvenim domom Bled, ki so ga sodelujoči končali s sklepom, da bosta obe občini predlagali konkretne ukrepe za rešitev omenjenega problema.



Mateja Vilman

Oglejte si tudi