Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
9°C
5°C
Oceni objavo

Pomladni nastop Navihančkov in Mladih Prgarjev

Zasip - Kulturno-umetniško društvo Zasip letos piše častitljivo 90-letnico neprekinjenega delovanja. Vsaka skupina posebej na svojem področju dosega dobro delovanje.

Otroška dramska skupina pod različnimi imeni kot sekcija deluje že 25 let. Najprej jo je vodila Bojana Pipan, ki je preko deset let pripravljala proslave ob dnevu žena, kulturnem prazniku, Dedku Mrazu in samostojnih nastopih. Skupina se je kmalu pomladila in razširila. Tako danes Navihančki pod vodstvom Mete Vodnjov plešejo otroške plese, ljudske plese, pojejo slovenske ljudske pesmi, dramatizirajo, improvizirajo, ustvarjajo z gibom, kujejo rime, obujajo stare običaje in igre.

Malo starejši in malo manj navihani otroci iz Zasipa pa nastopajo v skupini Mladi Prgarji. Pri slednjih uprizoritve kratkih skečov niso edina vrlina. Prav vsi sodelujejo tudi kot prostovoljci pri Krajevni organizaciji Rdečega Križa.

Pravijo, da na mladih svet stoji. Že Shakespeare pa je dejal v svoji igri »Kakor vam drago«, da je »Ves svet oder in vsi možje in žene zgolj igralci«. Kulturno-umetniško društvo že četrt stoletja otroke in starše pod vodstvom naših dveh mentoric prek kulturnih dobrin otrokom privzgaja splošne vrednote, pogum in voljo do sodelovanja. To so odlične popotnice za življenje, pa še zabavamo se ob tem.

 

V nedeljo 25. 5. 2015 se nam je podmladek Kulturno-umetniškega društva predstavil z igralno-plesno predstavo Godci in kratkim skečem V krčmi. Konec predstave smo izkoristili še za skupinsko slikanje. 

Povezave

www.zasip.si

Oglejte si tudi