Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
22°C
8°C
JUTRI
23°C
7°C
Logo KUD Zasip
Deli
Kultura, Kulturni dom

KULTURNO-UMETNIŠKO DRUŠTVO ZASIP

Predstavitev

Kulturno-umetniško društvo Zasip je bilo ustanovljeno leta 1925 in od takrat deluje neprekinjeno. Vpeto je v družbeno in društveno življenje v vasi. V okviru društva aktivno deluje pet sekcij, ki preko močne želje po ustvarjanju prenašajo kulturno blago iz vaškega življenja na odrske deske. 
Oktet Lip Bled (pevska dejavnost, umetniški vodja Ivan Arnšek) s preko trideset letno tradicijo navdušuje s koncerti ne le v Sloveniji, temveč tudi izven meja. Vsako leto pripravijo tudi tradicionalni koncert z gosti.
Prgarke (gledališko folklorna dejavnost, ljudski obličaji, lutkovno gledališče, recitali, vodja Maksa Ambrožič) navdušujejo staro in mlado z lutkovnimi predstavami, gledališkimi igrami, vsako leto pa tudi obeležijo slovenski kulturni praznik z recitalom v Domu krajanov v Zasipu.
Katarine (vezilje, vodja Mira Zupan) vsako leto pripravijo vsaj dve samostojni razstavi, udeležujejo se številnih razstav, kjer si izmenjujejo izkušnje. Njihovi izdelki so bili nagrajeni tudi na mednarodni ravni.
Navihančki (gledališko-plesna dejavnost, mentorica Meta Vodnjov) je otroška dramska skupina, ki deluje že 25 let. Najmlajši otroci s kratkimi gledališkimi predstavami sodelujejo na nastopih po okoliških vrtcih, šolah in knjižnicah.
Mladi Prgarji (gledališko folklorna dejavnost, vodja Bojana Pipan) so otroška dramska skupina, ki nas razveseljuje s kratkimi avtorskimi predstavami. 
Ustvarjati kulturne dobrine in bogatiti delovno moč v okolju, kjer živimo, pomeni lepše in bogatejše življenje. Želimo si, da se bo tradicija neprekinjenega delovanja kulturnega društva v Zasipu nadaljevala.
Logo KUD Zasip Logo KUD Zasip

Zadnje vsebine