Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
6°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Stopimo skupaj!

Razširjeni štab Civilne zaščite Občine Bled se je zaradi katastrofalnih zdravstvenih razmer v Sloveniji sestal na izredni seji. Kot je povedal direktor občinske uprave Občine Bled, Robert Klinar, so želeli na sestanku preveriti, ali je možno storiti še kaj, s čimer bi lahko ublažili posledice epidemije in pomagali ljudem.

Skupna ugotovitev je bila, da civilna zaščita z vsemi svoji deležniki dela vse, kar lahko. Kot je povedal mag. Leopold Zonik, je organizacija cepljenja v občinah Bled in Gorje med najboljšimi v Sloveniji, tako da ovir za vse, ki bi se želeli cepiti, ni.

Najhuje pa je v teh dneh v osnovnih šolah, kjer je nekatere starše zelo razburilo, da bodo otroci morali nositi maske in se v šoli testirati. Ravnateljica Nataša Ahačič nikakor ni v rožnatem položaju, saj stoji med dvema poloma, njen namen pa je, da v šoli zagotovi kar se da normalen potek pouka in kar se da dobro počutje za vse.

Medtem ko na blejski osnovni šoli trenutno noben razred ni v karanteni, pa je v vrtcu drugače. Tam je v karanteni oddelek na Bohinjski Beli, prav tako pa je v karanteni tudi kuhinja, tako da jim hrano vozijo v vrtec.

Občina Bled res sodi med bolje precepljene slovenske občine, vendar še vedno ne dosega 60% skupne precepljenosti in to kljub temu, da redno organizira množična cepljenja, na katera se ni treba prijaviti. Novo množično cepljenje v Festivalni dvorani Bled bo spet v četrtek dopoldne, tudi tokrat bodo na voljo brezplačna parkirna mesta ob športni dvorani Bled.

Blejski župan Janez Fajfar poziva vse k uporabi »zdravega razuma« in še vedno verjame, da Slovenci lahko stopimo skupaj. Če kdaj, je to izjemno pomembno zdaj.

Oglejte si tudi