Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
9°C
5°C
Oceni objavo

Sobodajalci na Bledu pred velikim izzivom

Sobodajalci so pomemben segment turizma na Bledu, skupaj s ponudniki storitev in gostinci bodo stopili v projekt kartica gosta Julijske Alpe: Bled. Dejavnost bodo lahko odpirali prej kot hotelirji, že v ponedeljek, vendar so tudi oni odvisni od tujih trgov. 

 

Kot je na nedavni novinarski konferenci blejskega turističnega gospodarstva povedal vodja krizne skupine sobodajalcev, Gašper Špec, panoga ustvari skoraj polovico vseh nočitev na Bledu, sama panoga pa je zelo pomembna tudi za lokalno skupnost, zato upa, da pri pomoči države ne bodo izostali. Nekaterim sobodajalcem dejavnost predstavlja edini vir dohodka, nekateri so v zadnjih letih veliko investirali, imajo kredite, ki so zdaj problem in podobno. 

 

Glavina gostov prihaja iz tujine, največ iz Velike Britanije, Nemčije in Italije. Tudi sobodajalci računajo na čim prejšnje odprtje meja, kar bo ključen dejavnik, da bodo nastanitve vsaj delno zapolnjene. Tako kot vsi tudi oni upajo, da bo v letošnji sezoni več slovenskih gostov. »Sprejeli jih bomo z odprtimi rokami in jim ponudili nekaj več. Tudi mi se povezujemo z gostinskimi storitvami in ostalimi deležniki, za naše goste pripravljamo številne ugodnosti«, še pravi Gašper Špec. 

Oglejte si tudi