Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
2°C
NED.
13°C
-1°C
Oceni objavo

Povezani smo močnejši, nova kartica Julijske Alpe: Bled

Ob iskanju rešitev in primernih ukrepov za reševanje blejskega turizma, so vsi deležniki prišli do enakega sklepa – sodelovanje bo postalo temelj uspeha. 

 

Kot je na sredini novinarski konferenci povedal direktor Turizma Bled Tomaž Rogelj, se je prav v tej krizi pokazalo, kako prav je bilo, da je Turizem Bled že v prejšnjih letih vstopil v Zeleno shemo slovenskega turizma, pripravil projekt Blejski lokalni izbor, kartico Julijske Alpe: Bled, se povezal v okviru destinacije Julijske Alpe in podobno. Vse to so bili ukrepi, ki sodijo pod upravljanje destinacije, torej v destinacijski management, saj so letos skoraj ali pa popolnoma v celoti odpadle dejavnosti kot so predstavitve na sejmih, prireditve, info centri in podobno. 

 

Turizem Bled je ustanovil skupino Turizem Bled za nove čase, v okviru te skupine pa štiri podskupine, v katerih so združeni hotelirji, sobodajalci, gostinci in predstavniki ostalih dejavnosti. Turizem Bled skupaj z vsemi deležniki prav v teh dneh na novo postavlja kartico Julijske Alpe: Bled, ki bo precej drugačna kot lanska. Lani je kartica omogočala predvsem brezplačne prevoze po destinaciji in izven nje, letos pa bo namenjena ugodnostim, ki jih bodo različni ponudniki namenili za goste. Pogoj, da bodo gostje lahko pridobili kartico, sta najmanj dve nočitvi. Kot pravi Tomaž Rogelj je osrednje sporočilo kartice prav povezovanje med oddajalci sob, gostinci, ponudniki storitev in podobno.   

Oglejte si tudi