Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Kaj čaka blejske gostince?

Skupaj s celotnim turističnim gospodarstvom so se v krizi znašli tudi blejski gostinci. Kot pravi vodja krizne skupine Gostinci, ki je nastala v okviru Turizma Bled, Jani Klemenčič, si prav tako želijo, da bi ekipe zaposlenih, ki so jih gradili po deset let ali več, lahko obdržali. Želijo si, da bi čim prej lahko odprli tudi notranjosti lokalov (želja se jim uresničuje v ponedeljek), prav tako pa si bodo z vsemi močmi prizadevali, da kakovost storitev ostane na nivoju. 

»Bili smo v vzponu, verjetno na najvišji točki v zgodovini blejskega turizma, potem pa smo čez noč trčili ob zid. Padec je zelo velik tako za lastnike kot tudi za vse zaposlene. Bled je namreč specifičen, večina ljudi je zaposlena v gostinstvu in turizmu«, pravi Jani Klemenčič. Gostinci so izrazito odvisni od sezone, ki se sicer daljša, vendar so še vedno trije meseci tisti, ki dajo bazo za celo leto.

 

Pa vendarle, Jani Klemenčič ne bi bil Jani, če ne bi povedal, da v krizi gostinci iščejo tudi priložnosti, ena izmed njih je prav gotovo sodelovanje med gostinci in lokalnimi proizvajalci. Veriga, ki se spleta, je vsekakor lahko začetek nekega novega načina poslovanja, povezovanja in delovana lokalne skupnosti.   

 

Osrednje sporočilo gostincev pa je enako sporočilu ostalih panog: Pomoč države je nujna, če ne se bo na Bledu zgodilo novo Gorenje.  

Oglejte si tudi