Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
12°C
JUTRI
19°C
9°C
Oceni objavo

Južna razbremenilna cesta: Intenziven dialog med državo in Občino Bled

Potem ko blejski občinski svet na izredni seji pretekli teden na podlagi strkovnih mnenj soglasodajalcev v prostoru ni potrdil trase južne razbremenilne ceste, kot jo predlaga Civilna iniciativa Mlino, je Bled najprej obiskal državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturo Aleš Mihelič, v tem tednu pa sta blejski župan Janez Fajfar in direktor občinske uprave Robert Klinar obiskala tudi Direkcijo za infrastrukturo. 

Ministrstvo in Direkcijo so Blejci seznanili, da leta 2012 sprejeta trasa po veljavnem Občinskem podrobnem prostorskem načrtu torej ostaja v veljavi in da »so zdaj vse karte na mizi«, kot se je izrazil župan. 

 

Kot je povedal župan Janez Fajfar, so zdaj na vrsti pospešeni odkupi zemljišč tam, kjer zemljišča še niso odkupljena, ob tem pa je pozval občane, naj zemljišča prodajo, saj je druga možnost le še razlastitev, »tega pa si nihče ne želi«. 

Ponovno je poudaril, da za traso Civilne iniciative Mlino soglasodajalci v prostoru niso dali pozitivnih mnenj, kar pomeni, da predlagana trasa ne bi bila mogoča. 

 

»Pogodba z Direkcijo za infrastrukturo je že nekaj časa podpisana, verjamem, da se bo gradnja končno začela v začetku prihodnjega leta«, je še povedal župan.

Oglejte si tudi