Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Jesen v vrtcu

Šolsko leto smo začeli tako kot pred epidemijo. Vsi strokovni delavci smo se in se trudimo, da otroci spremembe čim manj občutijo, da v vrtec radi prihajajo in se pri nas počutijo varne in dobrodošle.

Kmalu po začetku šolskega leta nas je obiskala jesen in z njo predstava »Češpljeva marmelada«, ki so jo izvedli zaposleni Vrtca Bled. Otroci so se ob ogledu zabavali, »kuhar« Aleš, ki je češpljevo marmelado skuhal, pa je spesnil tudi pesem »Marmelada«, ki nam je šla vsem takoj v uho. Naše kuharice so nam skrbno pripravile jesensko sadje in zelenjavo, katero smo po predstavi z največjim užitkom pomalicali.

 

Teden jeseni smo namenili opazovanju narave, raziskovanju, kaj se z naravo jeseni dogaja, iskanju skritega zaklada in daljšim jesenskim izletom. Čim več časa smo skušali preživeti na prostem, saj nam je bilo vreme res naklonjeno. Kmalu je sledil teden otroka, v katerem smo misli namenili otrokom, širom sveta. Dneve smo namenili igri, tekli smo za dober namen (Tek podnebne solidarnosti), jedli obroke, katere so za teden otroka izbrali otroci vrtca, skratka, dejavnosti smo načrtovali tako, da so bile otrokom zanimive in so tudi otroci sami dodali ideje, zamisli. 

Dober mesec v vrtcu je minil, mi vsi pa že komaj čakamo naslednje, ko bomo raziskovali in širili naša obzorja.

Vrtec Bled

Oglejte si tudi