Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

IZOBRAŽEVANJE, KI PUSTI PEČAT -UNICREDIT Alumni Achievement Award Forum

Bled, 24. oktober 2012 – IEDC-Poslovna šola Bled je na mednarodnem srečanju 'UNICREDIT Alumni Achievement Award Forum' predstavila svoj pilotni projekt: nadgradnjo spletnega orodja za izobraževalne vsebine t.i. MOOC s pospeševalnim studiom. Slavnostno so bile podeljene nagrade AAA za leto 2012: Melanie Seier Larsen (Slovenija); Ivani Gažić (Hrvaška); Jovanu Šarencu (Srbija); Anwarju Irmatovu (Rusija) in Ardianu Hoxhi (Kosovo).

IEDC Alumni asociacija je bila ustanovljena ob zaključku študija prve MBA generacije leta 1991, da bi zagotovila platformo za sklepanje novih poslovnih vez in priložnosti, prostor za izmenjavo mnenj in diskusij, hkrati pa omogočila ohranjanje trdnih prijateljstev med diplomanti in vzpostavljanje novih. Prireja redna druženja v obliki alumni seminarjev in konferenc, ena izmed njih je tudi današnji UNICREDIT Alumni Achievement Award Forum, še posebej zanimive pa so mednarodne prireditve, ki jih organizirajo alumni klubi po svetu kot so: tekmovanje v reševanju študijskih primerov; jadralna regata; druženje na Sarajevskem filmskem festivalu, ustanovili so tudi IEDC veslaški klub. Slednji je zmagal na letošnji BMW Eko regati.

 

»Izjemno ponosni smo na naše diplomante, med njimi naj omenim Antona Balažiča, predsednika uprave Mercatorja; Janka Medjo, predsednika uprave NLB in Klaus Schustra, ki je lanski prejemnik nagrade AAA, avtor knjižnih uspešnih s področja managementa,« je v otvoritvenem nagovoru mednarodnega srečanja UNICREDIT Alumni Achievemnet Award Forum dejala dr. Danica Purg, direktorica in dekanja IEDC-Poslovne šole Bled, »Naše študijske programe MBA, ki sodijo med najbolj inovativne na svetu, je zaključilo preko tisoč diplomantov, ki so združeni v 15 alumni klubov po vsem svetu. Veseli me, da so med seboj povezani, da izkazujejo predanost šoli in njenim načelom tudi po zaključku študija.«

 

Lanski prejemnik AAA Krešimir Kvaternik,  član uprave STSI - Integrirani tehnički servisi, Hrvaška, je v dejal: »Alumni mreža IEDC-Poslovne šole Bled je izjemo razvejana, saj vključuje ljudi iz 65 držav. To je  vseživljenjska povezava med nami in šolo. Verjamem, da moraš dajati, da bi dobil, in to vodilo je tudi vodilo naše mreže


Predsednik izborne komisije za podelitev nagrad AAA (ostali člani komisije so: Peter Kraljič, član nadzornega sveta IEDC in dolgoletni direktor v svetovalni družbi McKinsey; Stefan Vavti, predsednik uprave UniCredit Banke Slovenije; ter lanski prejemnik nagrade Krešimir Kvaternik, član uprave STSI - Integrirani tehnički servisi, Hrvaška) prof. dr. Arshad Ahmad, gostujoči profesor na IEDC in idejni vodja nagrad AAA, je razglasil prejemnike nagrade AAA za leto 2012:

  •      (Hrvaška) je predsednica uprave hrvaške Zagrebačke burze (Zagreb Stock      Exchange). Študij MBA na IEDC-Poslovni šoli Bled je zaključila leta 1999.Ivana Gažić
  • Ardian Hoxha (Kosovo)      je predsednik ReHox Group, ustanovitelj Rotary kluba na Kosovu in      soustanovitelj Ameriške šole na Kosovu (t.i. American School of Kosova).      Študij MBA na IEDC-Poslovni šoli Bled je uspešno končal pred tremi leti.
  • Anwar Irmatov       (Rusija) je vodja raziskovalne skupne Samsung S1 Co, na IEDC-Poslovni šoli      Bled je končal študij MBA leta 1999.
  • Melanie Seier Larsen      (Slovenija) je principalka svetovalne družbe A.T. Kearney, MBA je na      IEDC-Poslovni šoli Bled zaključila leta 2004.
  • Jovan Šarenac      (Srbija) je izvršni direktor Henkel Srbija d.o.o. Adhesive Technologies,      Srbija; leta 2003 je zaključil študij MBA na IEDC-Poslovni šoli      Bled. 

 

Uradni del srečanja 'UNICREDIT Alumni Achievement Award Forum' je s predavanjem o prihodnosti poslovnega izobraževanja zaključil dr. Ian Sutherland, pomočnik dekanje za raziskave na IEDC-Poslovni šoli Bled.  Dr. Sutherland je uvodoma predstavil orodje MOOC (ang. Massive Open Online Courses), ki omogoča ponudbo izobraževalnih vsebin na spletu. Nato pa se je osredotočil na inovacijo IEDC-Poslovne šole Bled, in sicer nadgradnjo MOOC-a s t.i. pospeševalnimi studii. Ta inovacija je bila lansirana kot pilotni projekt za diplomante IEDC-Poslovne šole Bled, so sporočili iz IEDC.

Oglejte si tudi