Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Iskalna akcija otroka na Straži se je končala srečno

Na območju Straže na Bledu je včeraj potekala večja iskalna akcija za pogrešanim otrokom, so sporočili s Policijske uprave Kranj.  Poleg policistov in Letalske policijske enote so v iskanju sodelovali še prostovoljni gasilci, gorski reševalci, vodniki z reševalnimi psi, podvodna reševalna služba in organizirani prostovoljci. Skupno gre za okoli 140 ljudi, ki so pregledovali širše območje Straže in Bleda, so sporočili policisti. 

»Otrok je ob 16. uri odšel na tek in se do običajne ure ni vrnil domov. Starši so vedeli kam gre, lokacija pa je tudi sicer njihov poznan "tekaški krog". 
Ker je obstajal sum nesreče in zaradi tega možna ogroženost otroka, je bila takoj ob prijavi sprožena iskalna akcija v večjem obsegu. Po okoli dveh urah iskanja je bil otrok najden nad Ledrarjevim kamnolomom sredi pobočja Straže. Otroku je bila nudena zdravniška pomoč. Poškodovan je po glavi in nogah. Odpeljan je bil v zdravstveno ustanovo. Okoliščine kažejo, da je na robu trim steze zdrsnil na mokri travi in po padcu čez višjo navpično prepadno obležal daleč pod steno. Visok padec so močno oblažila drevesa. Bil je primerno opremljen. Kot sedaj kaže, je imel kljub težjim poškodbam ogromno srečo«, so še sporočili s Policijske uprave Kranj. 

Ogled kraja je danes opravila Gorska policijska enota. Tujo krivdo so policisti glede na do sedaj zbrana obvestila izključili.

»V iskanje so se včeraj vključili tudi policisti, ki so bili prosti. Eden od njih je izredno dober poznavalec območja in je bil v določenem delu eden ključnih faktorjev pri iskanju. Otrok je bil najden ravno na mestu, ki ga je skupaj z vodnikom reševalnega psa pregledoval ta policist. To je naš pravi obraz, to so naše vrednote, to je naše poslanstvo. Delamo za ljudi. Vsem, ki so sodelovali v iskanju in vsem tistim, ki so nas poklicali z informacijami, se iskreno zahvaljujemo«, so še zapisali na kranjski policijski upravi. 

Oglejte si tudi