Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Infrastrukturna dela v občini

Dela na Selu

Na območju spodnje vasi Selo Občina Bled nadaljuje z infrastrukturnimi deli. Gre za obnovo vodovodnega omrežja, izgradnjo plinovoda, ureditev odvodnjavanja občinske ceste, izgradnjo električnih in telekomunikacijskih napeljav. Dela bodo zaradi praznikov prekinjena med 23.12.2019 in 10.01.2020. V tem terminu bo cesta normalno prevozna. Obvoz bo ponovno vzpostavljen po 10.01.2020.

 

Z deli zavarovanja brežine pod Dobro goro in vgradnjo podajno lovilnih mrež bo Občina Bled nadaljevala, ko bodo vremenske razmere to dopuščale, predvidoma takoj v začetku naslednjega leta.

 

Dela v Mali Zaki

V Mali Zaki se nadaljuje gradnja fekalne kanalizacije, Občina obnavlja vodovod in javno razsvetljavo, istočasno bosta svoje vode položila tudi Telekom in Elektro Gorenjska. Dela bodo zaradi praznikov prekinjena med 23.12.2019 in 10.01.2020, cesta bo v tem času normalno prevozna. 

 

Pločnik do Zasipa

Občina Bled je konec oktobra začela z izgradnjo manjkajočega dela pločnika do Zasipa. Gre za odsek od križišča za Piškovco do parkirišča pri gostilni Kurej. Hkrati bodo uredili tudi odvodnjavanje meteornih voda, javno razsvetljavo, na tem delu bodo obnovili vodovod, električno napeljavo in telekomunikacijske vode. Dela bodo zaradi praznikov prekinjena med 23.12.2019 in 10.01.2020, cesta bo v makadamski izvedbi normalno prevozna. 

 

Plaz Kupljenik - Jelovica

V času močnega deževja med 15.11. in 18.11.2019 se je na gozdni vlaki Kupljenik – Jelovica sprožil zemeljski plaz, kar smo kot naravno nesrečo prijavili tudi na Upravo za zaščito in reševanje. Občinska komisija za odpravo posledic naravnih nesreč si je plaz ogledala ter sprejela ukrepe za sanacijo. Trenutno poteka sanacija gozdne vlake in odstranitev zemeljskega plazu vključno z ureditvijo odvodnjavanja – vgradnja dražnikov. Dela bodo predvidoma končana do praznikov.

 

Urška Kregar Cundrič in Franci Pavlič, Občina Bled

Oglejte si tudi