Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
-1°C
-2°C
JUTRI
2°C
-4°C
5360

HARMONIKE OB BLEJSKEM JEZERU

21. maja bo že 5. srečanje harmonikaric in harmonikarjev ob Blejskem jezeru

Zdaj že tradicionalno srečanje harmonikaric in harmonikarjev bo ponovno privabilo na Bled številne udeležence iz večine slovenskih občin in iz tujine. Lani je kar 509 harmonik razporejenih ob obali Blejskega jezera naenkrat zaigralo Avsenikovo skladbo ''Otoček sredi jezera'', sodelovalo v povorki harmonik po Jezerski promenadi in se družilo ob znanih vižah. Enako ali še številčnejšo udeležbo si želimo tudi letos, zato priprave na največje tovrstno srečanje v Sloveniji potekajo že nekaj mesecev. 

Pravočasno prijavljeni (do 15. maja) bodo prejeli bon za malico in pijačo Skupine Laško ter spominsko nalepko, sodelovali pa bodo tudi v žrebanju za bogate nagrade naših pokroviteljev, kot so: Harmonika Poličar, darilni bon za izdelavo lajbča gorenjske narodne noše po meri izžrebanca iz rok Marije Mojce Berce iz Selc, darilni bon čevljarstva Štajnar iz Škofljice za izdelavo škornjev za narodno nošo po meri izžrebanca, vikend paket v Hotelu Ribno na Bledu in številne druge bogate nagrade. Nagradili bomo najštevilčnejšo vnaprej prijavljeno organizirano skupino harmonikarjev, najmlajšega in najstarejšega udeleženca…

Harmonikarji bodo lahko parkirali brezplačno na posebej označenih parkiriščih ter se do prizorišča na Jezerski promenadi odpeljali brezplačno, za kar bo poskrbelo podjetje Bled Tours, ki bo po končani prireditvi ob vnaprejšnji prijavi poskrbelo tudi za možnost obiska Soteske Vintgar ali Blejskega Gradu. Primorske harmonikarje, ki se bodo pripeljali z vlakom na železniško postajo Bled – Jezero, bo ob vnaprejšnji najavi čakal cestni turistični vlakec in jih brezplačno prepeljal do prizorišča na Jezerski promenadi. Prevozi bodo zagotovljeni tudi v obratni smeri.  

Med 9. in 16. uro bo možno shraniti harmoniko ali kovček v Festivalni dvorani, kjer bo v tem času tudi informacijski pult. Na Jezerski promenadi, kjer bo potekala tudi povorka harmonik, bo različna ponudba na stojnicah v okviru otvoritve blejske turistične sezone. Zaigrali bodo mnogi harmonikarski orkestri in klubi. Med gosti bo tudi legendarna pevka Ansambla bratov Avsenik Jožica Svete z njenimi Primorci. Po zaključku uradnega dela bodo oder prevzeli Veseli Begunjčani.

Vabljeni na ta harmonikarski praznik!

Prostovoljci, lahko ponovno računamo na vašo pomoč?

Tisoč stvari je potrebno postoriti na dan dogodka, zato se ponovno obračamo na vas, prostovoljke in prostovoljci, da se kot posamezniki ali v okviru klubov in društev prijavite in ta dan preživite z nami. Lahko samo nekaj uric, kolikor vam pač dopušča čas. Za vsakega se najde delo, naj bo to usmerjanje udeležencev, skrb za pravilno parkiranje, hramba kovčkov ali priprava in pospravljanje prizorišča, prodaja majic…

Vašo udeležbo v okviru kluba ali društva bomo upoštevali pri točkovanju ob vaši prijavi na nekatere razpise. Na dan dogodka boste prejeli majico, zato ob prijavi sporočite tudi vašo konfekcijsko številko. Poskrbeli bomo tudi za malico in pijačo. Nekaj dni po prireditvi pa vas bomo povabili na prijetno zaključno druženje.

Vaše prijave bomo veseli čim prej, najkasneje pa do ponedeljka, 8.5.2017. Vnaprej hvala za vašo pomoč.

Prijave in informacije: 051-30-60-89, toni.mezan@bled.si, www.harmonike-bled.si.

 

Toni Mežan v imenu organizacijskega odbora prireditve

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij