Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Gremo v knjižnico!

Zima, zima bela … v letošnjem letu nas v naših koncih ni obiskala, lahko pa jo obiščete v domišljijskem svetu, v katerega se podate, ko z vašim otrokom prebirate zgodbice za lahko noč. Raziskave kažejo, da je vsakodnevno prebiranje zgodbic za lahko noč pomirjujoče tako za vašega malčka kot tudi za vas. 

 

V blejski knjižnici se zavedamo, da je branje malčkom zelo pomembno, zato že vrsto let sodelujemo z Vrtcem Bled, katerega otroci so naši redni obiskovalci. Vrtčevske skupine nas obiščejo v knjižnici in skupaj spoznavamo slikanice in pravljične junake. Za najmlajše otroke, ki jim je pot do knjižnice še predolga, se knjižničarji odpravimo na obisk v vrtec. Trudimo se, da bi že od majhnih nog postali prijatelji s knjigami in knjižnico. Vsaka skupina iz vrtca ima pravljični nahrbtnik, v katerega zložijo pravljice, ki jih prebirajo v vrtcu do naslednjega obiska knjižnice. 

 

Ena naših poglavitnih nalog je spodbujanje branja, zato za otroke že vrsto let teče akcija Vesolje zakladov. V posebno mapico pri vsakem obisku knjižnice prejmejo štampiljko in sedmi obisk je še posebno sladek, saj prejmejo čokolado. Vsi sodelujoči otroci ob zaključku šolskega leta po pošti prejmejo vstopnico za ogled otroške predstave. Otroci ob obisku rešijo miselno uganko, ki smo jo poimenovali mislice. Vsak mesec je druga in vsak mesec izžrebamo nagrajenca, ki prejme praktično nagrado. 

 

V knjižnici vsakomesečno gostimo različne razstave, v februarju razstavljajo učenci 5. a in 5. b blejske osnovne šole. Pod vodstvom mentoric Lidije Vidic in Magde Bogataj so pripravili razstavo Moja prva knjiga. 

Naj bralce Blejskih novic na tem mestu spomnimo, da je knjižnični prostor namenjen vsem krajanom, zato vas vabimo, da tudi vi pripravite kakšno razstavo in nam pokažete, kaj delate. Za vse je na voljo brezplačna uporaba računalnikov ali pa prijetna čitalnica, kjer lahko v miru preberete kakšno od revij oziroma dnevno časopisje, ki ga imamo na voljo. K vpisu vabimo tudi brezposelne osebe, ki so z dokazilom zavoda za zaposlovanje članarine oproščeni. 

 

Četrtkovi večeri so v knjižnici namenjeni brezplačnim prireditvam in predavanjem za odrasle, petkovi popoldnevi pa so rezervirani za otroške predstave. Starše bi še enkrat povabili, naj otroke vpišejo v knjižnico, saj je članarina do 18. leta brezplačna. Otroci so dobrodošli, da se na poti iz šole ustavijo pri nas in pobrskajo za kakšno dobro knjigo, revijo, film ali risanko. Blejska knjižnica je enota matične Knjižnice ATL Radovljica, zato si lahko program prireditev, ki jih lahko obiščete v naših enotah, ogledate na spletni strani www.rad.sik.si .

 

Lidija Kozelj, Knjižnica Blaža Kumerdeja Bled

Oglejte si tudi