Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
9°C
PON.
19°C
10°C
Oceni objavo

Namesto 16 milijonov 11,9 milijona prihodkov

Blejski občinski svet je na sinočnji seji sprejel rebalans letošnjega proračuna. Prihodki so ocenjeni na 11,9 milijona evrov, odhodki pa na 13,6 milijona evrov. Investicijski odhodki znašajo 5,4 milijona evrov. 

Epidemija je tako vplivala tudi na občinske finance, na eni strani z zmanjšanjem prihodkov, na drugi z zvišanjem stroškov. Kljub temu Občina Bled ne ukinja nobenih pomembnih investicij, pač pa jih le premika v prihodnje leto. 

Največja letošnja investicija ostaja izgradnja Medgeneracijskega centra Bled.

 

Količine odpadkov se povečujejo

Količina zbranih odpadkov na Bledu se v zadnjih letih povečuje. V letu 2016 so po podatkih javnega podjetja Infrastruktura zbrali nekaj manj kot  3 tisoč 900 ton odpadkov, letos naj bi jih 4 tisoč 258 ton. Po frakcijah bo še vedno največ mešanih komunalnih odpadkov, in sicer več kot tisoč 200 ton, na drugem mestu pa je mešana embalaža, načrtujejo 630 ton. 

 

Lani več prekrškov

Medobčinsko redarstvo in inšpektorat občin Bled, Bohinj in Železniki je v lanskem letu v občini Bled beležil za 47 odstotkov več prekrškov kot v letu 2018. Na področju mirujočega prometa je število prekrškov naraslo za več kot 30 odstotkov, za kar več kot 60 odstotkov je naraslo število prekrškov na področju prekoračitev hitrosti, prednjačijo pa prekrški s področja javnega reda in miru, ki so narasli za več kot 233 odstotkov. 

Na področju mirujočega prometa gre v večini prekrškov za neplačevanje parkirnine, na področju javnega reda in miru pa gre za izjemno povečanje nedovoljenega kampiranja, kjer so beležili predvsem prekrške tujih državljanov. 

Uvedli so več kot 100 prekrškovnih postopkov, največ zaradi kršitev Zakona o spodbujanju razvoja turizma, Zakona o inšpekcijskem nadzoru, Zakona o cestah in Zakona o prijavi prebivališča. 

Oglejte si tudi