Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Ginekološko-porodniški oddelek bo dobil nov aparat

V Splošni bolnišnici Jesenice sta se z včerajšnjo slavnostno predajo čeka NLB v znesku 9.585,00 EUR, prepletli dve akciji, ki jima botruje ideja o družbeni odgovornosti in sta usmerjeni v izboljšanje pogojev v organizacijah, kjer skrbijo za najranljivejše člane skupnosti.

 

NLB skupaj s svojimi strankami že tretje leto zapored v dobrodelni akciji “Majhni koraki spreminjajo svet na bolje” zbira sredstva namenjena slovenskim porodnišnicam. Od vsakega NLB Stanovanjskega kredita, sklenjenega v aprilu 2017, so namenili 100 evrov v dobrodelni sklad, v vseh poslovalnicah NLB pa so namestili posebne zbiralnike za prostovoljne prispevke, ki bodo porodnišnicam v pomoč pri nakupu nujno potrebne medicinske in ostale opreme.

 

V okviru akcije “Od velikih ljudi za male – za lepši začetek novega življenja” pa Splošna bolnišnica Jesenice že od leta 2013 zbira sredstva za postopno prenovo ginekološko-porodniškega oddelka, da bi porodnicam, novorojenčkom in njihovim spremljevalcem lahko ponudili varnejše in prijaznejše okolje.

 

V več manjših korakih in s pomočjo donatorjev smo do sedaj že delno prenovili porodni oddelek (uredili porodni blok, prostor za oskrbo novorojencev, apartma za sobivanje partnerja s porodnico, nov prostor za spremljanje plodovega srčnega utripa in babiško ambulanto) in nakupili del opreme, zadnji del prenove še poteka. Sredstva NLB pa nam bodo omogočila nujni nakup novega aparata za spremljanje plodovega srčnega utripa (CTG) v nosečnosti in med porodom. Ker se kakovostno strokovno delo vsega zdravstvenega osebja ginekološko-porodniškega oddelka, odraža tudi v naraščanju števila porodov (l. 2012 – 655, l. 2016 – 867), so skupna prizadevanja zdravstvenega osebja in vodstva bolnišnice za zbiranje donacijskih sredstev za posodobitev porodnišnice še večjega pomena.

 

Andrej Novak, direktor NLB Podružnice Osrednjeslovenska – Sever, je v imenu NLB ček v znesku 9.585,00 EUR predal Janezu Poklukarju, direktorju bolnišnice in Evi Macun, predstojnici Ginekološko-porodniške službe,o ter ob tem dejal:

“V NLB smo s pomočjo naših strank in športnikov, ki jih podpiramo, v tri leta trajajoči akciji 'Majhni koraki spreminjajo svet na bolje' zbrali približno 136.000 evrov, ki smo jih že ali pa jih bomo v prihodnjih dneh razdelili med vse slovenske porodnišnice. Kot kažejo podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ste prav v porodnišnici na Jesenicah lani zabeležili največji porast števila porodov, zato smo še toliko bolj prepričani, da vam bo naša donacija prišla prav in da boste lahko z njeno pomočjo v prihodnje oskrbeli še več mamic in novorojenčkov.”

 

Janez Poklukar, direktor bolnišnice, se je predstavniku NLB zahvalil in poudaril, da so tovrstne akcije za Splošno bolnišnico Jesenice neprecenljive, saj je znano, da je okoli 80 % opreme v slovenskih bolnišnicah iztrošene zaradi dolgoletnega nevlaganja, zato le s pomočjo donatorjev lahko nudimo pacientom kakovostno in varno obravnavo. Dodal je, da so donirana sredstva NLB izjemno dobrodošla, ker bodo omogočila nakup aparata za spremljanje srčnega utripa ploda, ki je nujen zaradi dotrajanosti starega CTG aparata.

 

Eva Macun, predstojnica Ginekološko-porodniške službe se je donatorjem iskreno zahvalila. Poudarila je, da izraža hvaležnost v imenu celotnega kolektiva, saj bodo s to donacijo dobili napravo, ki jo nujno potrebujejo pri vsakdanjem delu.

 

Neponovljivo vzdušje na slovesnosti ob predaji donacije, ki je potekala v bolnišnici, so pričarali člani glasbenega centra DoReMi z Bleda, ki tudi sami cenijo pomen dobrodelnosti in družbeno odgovornega delovanja. Nastopile so članice klavirskega tria in dva od članov skupine Čudoviti um, ki bo konec septembra v Kanadi prejela nagrado na World Autism Festival 2017.

Oglejte si tudi