Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
4°C
PON.
25°C
2°C
Oceni objavo

Dostop do soteske Vintgar

V občini Gorje potekajo zahtevna gradbena dela, ki z avtomobilom preprečujejo dostop do soteske Vintgar. Dostop do soteske je z blejske strani možen le peš, kar pomeni, da obiskovalci vozilo pustijo na enem izmed javnih parkirišč na Bledu in peš obiščejo sotesko. Sotesko je moč obiskati tudi z jeseniške strani, kjer obiskovalci vozilo lahko pustijo na urejenem parkirišču na Blejski Dobravi. Tak režim za obisk bo veljal do konca junija, so sporočili iz TD Gorje, ki upravlja s sotesko. Konec junija bodo do Blejske Dobrave uredili poseben avtobus z Bleda.

Turizem Bled prosi vse oddajalce sob in hotele ter turistična društva v občini, naj o tem obvestijo svoje goste.

Do parkirišča na Blejski Dobravi (P4) in potem peš po rdeči poti čez Blejsko Dobravo do vhoda v sotesko (cca. 45min). Sprehod skozi sotesko in nazaj do P4 (cca 25min).

Do javnega parkirišča pri pokopališču v Zgornjih Gorjah in od tam peš do vstopa v sotesko (cca. 20-25min). Sprehod skozi sotesko in čez rdečo pot čez Blejsko Dobravo nazaj do javnega parkirišča pri pokopališču (cca. 45min + 25min).

• Z vlakom (vozni red: https://potniski.sz.si/vozni-redi-po-relacijah/)

Iz železniške postaje Bled jezero v samo 3minutah za do železniške postaje Podhom in potem peš do vstopa v sotesko (cca 15 min). Sledi sprehod skozi sotesko in po zeleni poti čez Katarino nazaj do železniške postaje (cca.40-50min). Lahko pa se na koncu soteske odločite za hojo železniške postaje (20-25min) na Blejski Dobravi in se od tam vrnete nazaj na Bled.

• Z avtobusom (https://arriva.si/)

Iz AP Bled do AP Podhom in nato peš do vhoda v sotesko (cca.25min).Nazaj se lahko vrnete po rdeči poti čez Blejsko Dobravo ali po zeleni poti čez Katarino.

Iz AP Bled do AP Spodnje Gorje in nato peš do vhoda v sotesko (cca.25min). Nazaj se lahko vrnete rdeči poti čez Blejsko Dobravo ali po zeleni poti čez Katarino.

• S kolesom ali e-kolesom

Iz Bleda preko Podhoma v Klinarjev klanec do soteske (cca.30 min). Sprehod čez sotesko in po rdeči poti čez Blejsko Dobravo (45min) nazaj do vhoda v sotesko.

Oglejte si tudi