Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
8°C
PET.
22°C
4°C
Oceni objavo

Centralno skladišče Rdečega križa v Radovljici

Območno združenje Rdečega križa Radovljica ima v Radovljici centralno skladišče. Odprto je trikrat na teden. V skladišču imamo stalno zalogo oblek, posteljnine in v posebnem, ločenem prostoru, tudi hrano. V skladišču se prevzame in izda približno 12 ton oblačil in posteljnine in  okoli 10 ton hrane. Vse delo v skladišču postorijo prostovoljke Rdečega križa. To je veliko delo in tudi velika odgovornost. Skladišče je za naše potrebe premajhno, zato je še posebej potrebno stalno razporejanje prejetih pomoči v materialu (obleke).

Razumemo, da je bil čas, ko smo bili doma, v veliko primerih namenjen tudi urejanju naših domov in čiščenju omar in predalov. To se pozna tudi v našem skladišču, ker so se zaloge zelo povečale.


Skladišče Rdečega križa pa nikakor ne more biti odlagališče. Prosimo vas, da pri oddaji oblek in posteljnine upoštevate minimalne standarde čistoče in urejenosti oddanega. Nikakor ne zahtevano potrdila čistilnice. Prinesite  samo tako obleko ali posteljnino, kot bi jo podarili svojemu prijatelju ali znancu.  Vsi skupaj moramo upoštevati in spoštovati  prejemnika pomoči. Vsakdo od nas je lahko že jutri na njegovem mestu.


Vsem, ki obiskujete naše skladišče, iskrena hvala za sodelovanje. Vsi tisti, ki še niste bili v našem skladišču pa ste vabljeni na ogled in prijazen pogovor. Veseli bomo vašega obiska.


Anica Svetina, OZRK Radovljica

Oglejte si tudi