Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Bled v letu dni

Občinski praznik, ki ga Bled praznuje 10. aprila, je vsako leto priložnost, da se ozremo v preteklo leto in preverimo, kaj je bilo storjenega, kateri načrti in investicije so bili uresničeni in kateri ne.


April 2020


V lanskem aprilu smo se na Bledu ukvarjali predvsem z rdečim jezerom. Aprila 2020 se je zgodilo kar nekaj stvari na enkrat – na Bledu se je srečala delovna skupina, sestavljena iz predstavnikov in predstavnic Občine Bled, Ministrstva za okolje in prostor, Direkcije za vode ter pregledala stanje in dejstva, ki so bila takrat znana. Prav tako aprila se je župan Janez Fajfar v Ljubljani srečal z ministrom za okolje in prostor Andrejem Vizjakom, ob svetovnem dnevu Zemlje pa je Bled obiskal še predsednik Borut Pahor, ki je prav tako obljubil vso svojo podporo in pomoč pri reševanju Blejskega jezera.

V Zasipu se je končala obnova Blejske ceste in izgradnja pločnika. Na območju spodnje vasi Selo je občina nadaljevala z obnovo komunalne infrastrukture in ureditvijo ceste, nadaljevala pa so se tudi dela v Mali Zaki.  

Oglejte si tudi