Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Bled idealen kraj za ameriške upokojence?

Ameriška spletna stran MarketWatch, ki jo dnevno obišče okoli 70 milijonov uporabnikov svetovnega spleta, je objavila dva seznama držav , za katere strokovnjaki ocenjujejo, da so primerne za preživljanje pokoja z manj kot 1800 dolarjev (1575,44 evra) pokojnine. Na enega izmed seznamov se je tudi uvrstila tudi Slovenija, natančneje Bled, je na spletni strani zapisal Žurnal 24.
Seznam z Bledom je sestavilo podjetje Live and Invest Overseas, ki ne izbira držav, temveč regije in mesta, za katera ocenjuje, da so izredno primerna za preživetje pokoja.  

Na seznam Live and Invest Overseas se je uvrstilo pet evropskih mest oz. regij, Bled je pristal na 3. mestu.

Evropa je trenutno zelo ugodna za Američane, saj je dolar zelo močan v primerjavi z evrom.  Bled podjetje opiše kot varno, vse leto prijetno slikovito gorsko mestece v državi, ki leži vzhodno od Italije, južno od Avstrije in severno od Hrvaške. "V evropskem kontekstu je Bled zelo nepoznan in podcenjen. Ne vem, če boste kdaj videli kak drugi kraj, ki je tako ustrezno opisan kot pravljičen. Izgleda kot prizorišče snemanja Disneyevega filma Ledeno kraljestvo. Poleti pa je prav tako lep brez snega," so dodali na spletni strani. Kot veliko prednost izpostavijo še blejske termalne vrelce, turistično izpostavljenost, zelo dobre ceste in infrastrukturo ter dejstvo, da je znanje angleščine zelo razširjeno.

Oglejte si tudi